OBAVEŠTAJCI UPOZORAVAJU: Sprema se krvavi sukob vehabija u BiH?!

Izvor: Kurir, 01.Avg.2014, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OBAVEŠTAJCI UPOZORAVAJU: Sprema se krvavi sukob vehabija u BiH?!

Jedan deo podržava Front al Nusru, kojem pripada i neformalni lider vehabija iz Gornje Maoče Nusret Imamović, dok se drugi ogranak pobunjeničke strukture pretvorio u ISIL, vojnu formaciju koje se, zbog neverovatne surovosti i radikalizma, odrekla i Al kaida i kojoj je pristupio vođa selafija iz Hadžića Bajro Ikanović

BANJALUKA  - U bezbednosnim službama BiH povećana je pripravnost zbog ozbiljnih upozorenja zapadnih obaveštajnih agencija da se pripremaju žestoki sukobi >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << između frakcija unutar vehabijskog pokreta.

Zbog ovih sukoba Vlada Velike Britanije je još pre pola godine odlučila da u BiH pošalje dodatne snage kao pojačanje EUFOR-a.

Dve suprostavljene vehabijske struje predvode Nusret Imamović, koji se dovodi u vezu sa Al kaidom, i Bajro Ikanović, jedan od komandanata Islamske države Iraka i Levanta.

Reč je o sukobu koji je već odneo nekoliko desetina bošnjačkih života u Siriji, a odnosi se na cepanje vojske islamskih dobrovoljaca u Siriji.

Jedan deo podržava  Front al Nusru, kojem pripada i neformalni lider vehabija iz Gornje Maoče Nusret Imamović, dok se drugi ogranak pobunjeničke strukture pretvorio u ISIL, vojnu formaciju koje se, zbog neverovatne surovosti i radikalizma, odrekla i Al kaida i kojoj je pristupio vođa selafija iz Hadžića Bajro Ikanović.

Imamović i Ikanović, kako se navodi, doslovno ratuju jedan protiv drugog u Siriji, gde se trenutno nalaze, a njihov uticaj je nesumnjivo ogroman na sledbenike koje su ostavili u BiH.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.