Novosadska policija i dalje vija lopove bez adekvatne opreme

Izvor: Radio 021, 15.Dec.2014, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosadska policija i dalje vija lopove bez adekvatne opreme

Strukovno udruženje policije "Dr Rudolf Arčibald Rajs" je zahtevalo od Ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića sastanak kako bi mu ukazali na mnoge probleme u MUP, ali on nikada nije odgovorio na dopise niti rešio probleme, saopštilo je ovo udruženje povodom najnovijeg slučaja ranjavanja policajaca Đure Vračarića.

Kako ističu u udruženju, novosadska policija ide na opasne intervencije bez adekvatne zaštitne opreme. Novosadska policija je više puta isticala >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da je zaštitnim prslucima - pancirima istekao rok trajanja pre osam i pet godina, kao i da ih nema u dovoljnom broju.

Strukovno udruženje policije podseća na događaje pri kojima su ubijeni ili ranjeni pripadnici novosadske policije: saobraćajca Vladimira Grandića koga su ubili razbojnici tokom potere, potom intervenciju tokom koje je usled bombe poginuo Siniša Hrnjeza a Saša Marinković teško povređen, te najskoriji događaj tokom kojeg je teško ranjen iz vatrenog oružja Ivan Mičić.

Takođe Strukovno udruženje policije je MUP-u pismeno dostavilo elaborate na aktuelnu problematiku a ujedno ponudilo i rešenje određenih problema, ali na ministar policije nije imao sluha za stručne radove, crnu statistiku i naučni, metodični i taktički pristup rešavanju sistemskih problema u MUP već je nastavio politiku okretanja glave problemima, zapošljavanju i raspoređivanju rukovodećeg kadra po ključu nepotizma i lobiranja, navodi se u saopštenju.

"Sva sreća, opremio nas je ministar pred zimu poludubokim cipelama za suvo vreme, da kad nemamo zaštitnu opremu možemo bar da trčimo za lopovima, razbojnicima i ubicama", uaključuje Strukovno udruženje.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Za četiri godine 10.000 napada na policajce

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Dec.2014, 13:30

Strukovno udruženje policije "Rudolf Arčibald Rajs" iz Novog Sada saopštilo je danas da je u poslednje četiri godine u Srbiji bilo više od 10.000 ometanja, sprečavanja i napada na policajce dok su obavljali dužnost...Udruženje je navelo da je takvih krivičnih dela tokom deset meseci 2014. godine...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.