Nova pobeda Borusije, pao i Šalke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Feb.2015, 20:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova pobeda Borusije, pao i Šalke

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda pobedili su danas najljućeg rivala Šalke sa 3:0 (0:0) u derbiju 23. kola nemačke Bundeslige.

Derbi rurske oblasti pripao je ekipi Jirgena Klopa, koja je u finišu meča postigla sva tri gola preko Pjera Emerika Abumejana, Henrika Mihtarjana i Marka Rojsa.

Borusija je ostvarila četvrtu pobedu u nizu i od borbe za opstanak došla u poziciju da se "juri" četvrto mesto i plasman u Ligu šampiona, na kojem je Šalke.

Neven Subotić >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je posle prehlade odigrao svih 90 minuta za "milionere", isto kao i Matija Nastasić u Šalkeu.

Timu iz Dortmunda neće biti lako da dođe do željene pozicije jer se na pobednički kolosek posle četiri utakmice vratio Bajer iz Leverkuzena.

Bajer je posle pobede nad madridskim Atletikom (1:0) u Ligi šampiona istim rezultatom na "Baj areni" savladao i Frajburg. Strelac odlučujućeg gola bio je kapiten Simon Rolfs u 33. minutu snažnim udarcem nakon gužve u kaznenom prostoru gostiju.

Poslednjeplasirani Štutgart ni sedmi vezani meč nije uspeo da trijumfuje, iako je bio veoma blizu. Gentner je doveo "Švabe" u vođstvo, ali je Lars Stindl 20 minuta pre kraja doneo remi Hanoveru.

Utakmicu je obeležila tuča u poslednjem minutu meča kada su Stindl i Martin Harnik zaradili isključenje.

Rezultati i strelci 23. kola:

Dortmund- Šalke 2:0 (Abumejan 78, Mihtarjan 79, Rojs 86)

Hanover - Štutgart 1:1 (Stindl 70. - Gentner 52)

Herta - Augsburg 1:0 (Kalu 88)

Hofenhajm - Majnc 2:0 (Foland 55, Polanski 76)

Bajer Leverkuzen - Frajburg 1:0 (Rolfs 33)

Juče:

Bajern - Keln 4:1

Danas:

Ajntraht Frankfurt - Hamburg (18.30)

Sutra:

Borusija Menhengladbah - Padeborn (15.30)

Verder - Volfsburg (17.30)

Tabela: Bajern 58 bodova, Volfsburg 47, Borusija Menhengladbah 37, Bajer Leverkuzen 36, Šalke i Augsburg po 35, Hofenhajm 33, Verder 30, Borusija Dortmund i Ajntraht Frankfurt po 28 ...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.