Niži računi za struju, uprkos Ustavnom sudu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Okt.2015, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niži računi za struju, uprkos Ustavnom sudu

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je danas da će i u oktobru svi koji su imali status zaštićenog kupca i dalje imati umanjene račune za struju i gas, kao što je to bilo prethodnih meseci.

Ministar je objasnio da je Ministarstvo rudarstva i energetike donelo tu odluku iako je Ustavni sud ocenio da su pojedine odredbe Uredbe o energetski zaštićenom kupcu neustavne, jer su to pravno stanovište zauzela sva ministarstva u vladi.

"To stanovište >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je u potpunosti u skladu sa Zakonom i počiva na činjenici da nijedna sudska odluka ne može retroaktivno da se primenjuje", rekao je Antić Tanjugu.

On je dodao da to znači da će oni koji su ostvarili pravo u odnosu na neki pravni akt vlade imati to pravo dok im taj status traje.

Antić je precizirao da će sve do usvajanja nove uredbe važiti naplata u skladu sa postojećom.

"Doneli smo odluku da će svi koji su stekli status i koji imaju na to pravo, u skladu sa tom Uredbom i dalje ostvarivati prava, odnosno, njihovi računi za električnu energiju i snabdevanje gasom biće umanjeni u skladu sa postojećom Uredbom i za period dokle ostvaruju taj status", objasnio je Antić.

Ministar je kazao da lokalne samouprave neće biti u mogućnosti da primaju nove zahteve za ostvarivanje prava energetski zaštićenog kupca do usvajanja nove Uredbe i najavio da će vlada iz tog razloga učiniti sve kako bi do kraja meseca ona bila usvojena.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Besplatna struja i gas i u oktobru za one koji ostvaruju to pravo

Izvor: Beta Video, 09.Okt.2015

BEOGRAD - Svi koji su imali status zaštićenog kupca, odnosno ostvarili pravo na besplatnu isporuku struje i gasa, i u oktobru će imati umanjene račune za te energente kao i prethodnih meseci, izjavio je danas ministar energetike Srbije Aleksandar Antić.On je novinarima kazao da će zaštićeni kupci...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.