Nikaragva: 20 rudara zarobljeno pod zemljom

Izvor: Akter, 30.Avg.2014, 00:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikaragva: 20 rudara zarobljeno pod zemljom

Najmanje 20 rudara ostalo je zarobljeno duboko pod zemljom, dok su dvojica sama uspela da se spasu, pošto se urušila jama privatnog rudnika zlata na severoistoku Nikaragve

Rekla je danas Rosario Muriljo portparolka predsednika Danijela Ortege.

"Identifikovali smo 20 drugova koji su živi", rekla je Muriljo i dodala da je bilo 28 rudara u rudniku na 800 metara pod zemljom kada se juče obrušila jama rudnika.

Dva rudara su uspeli da prokopaju zemlju i izađu >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << na površinu, prenela je agencija AFP.

Policija, vojnici i drugi rudari učestvuju u operaciji spasavanja u teško dostupnom područje s lošom komunikacijom u udaljenom severoistočnom regionu zemlje.

Do nesreće je došlo juče u privatnom rudniku zlata i srebra "El Komal" kompanije "Hemko" kod grada Bonanza na 420 kilometara severoistocno od Managve.

Jama rudnika urušila zbog jakih kiša kod Bonanza na padini brda u regionu koji je sedište najvećih rudnika zlata u Nikaragvi.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Spaseni rudari iz urušenog rudnika

Izvor: B92, 30.Avg.2014

Spasilačke ekipe izvukle su 20 rudara iz rudnika zlata na severoistoku Nikaragve koji su bili zarobljeni više od 24 časa nakon što se rudnik urušio...Još se traga za petoricom rudara koji se vode kao nestali..."Zahvalni smo Bogu i devici Mariji što smo spasili 20 rudara", izjavila je portparolka...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.