Nastavljeno suđenje Miroslavu Miškoviću

Izvor: BKTV News, 17.Apr.2014, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavljeno suđenje Miroslavu Miškoviću

Suđenje vlasniku “Delta Holdinga” Miroslavu Miškoviću, njegovom sinu Marku, vlasniku “Nibens grupe”Milu Đuraškoviću i još osmorici optuženih da su zloupotrebama oštetili putarska preduzeća, nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu.

Optuženi Mišković pozvao je juče Specijalni sud da mu dopusti putovanja u inostranstvo, jer njegova kompanija sa 8.000 zaposlenih zbog zabrane izlaska iz Srbije trpi štetu u milionima evra i ne može da >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << radi normalno.
“Zašto me ne pustite da radim normalno i da Delta normalno funkcioniše? Onda me pritvorite ponovo”, rekao je Mišković na suđenju za zloupotrebe u privatizaciji putarskih preduzeća, čime je naneta šteta od oko 20 miliona evra.
Mišković je kao jemstvo da mu bude vraćen pasoš ponudio je celu svoju imovinu.
Podsetimo, suđenje vlasniku “Delta Holdinga” Miroslavu Miškoviću, njegovom sinu Marku, vlasniku “Nibens grupe” Milu Đuraškoviću i još osmorici optuženih da su zloupotrebama oštetili putarska preduzeća, biće nastavljeno danas u Specijalnom sudu u Beogradu.
Miroslav Mišković je krajem decembra završio izlaganje svoje odbrane, a njegov sin, kao i Đurašković to su učinili krajem februara. Na suđenju se očekuje da odbranu iznose i ostali optuženi.

Mišković stariji je položio jemstvo od 12 miliona evra u kešu u zamenu za pritvor, a njegov sin Marko je založio nekretnine vredne 3,2 miliona evra za odbranu sa slobode.
Proces su do sada iz sudnice pratili domaći kao i strani posmatrači kojima je obezbeđen prevod o trošku vlasnika “Delta holdinga”, po odobrenju suda, a njihovoprisustvo očekuje se i u nastavku procesa.
Optužnica tereti Miškovića i ostale da su od 2005. do 2010. godine nezakonitim izvlačenjem novca iz putarskih preduzeća i utajom poreza oštetili putarska preduzeća za 16,95 milijardi dinara, a budžet za 472 miliona dinara.Miroslavu i Marku Miškoviću i Milu Đuraškoviću na teret se stavljaju krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu i poreska utaja. Za oba dela zakonom je zaprećena kazna do 10 godina zatvora.
Izvor: tanjug.rs
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nastavljeno suđenje Miškoviću

Izvor: Akter, 17.Apr.2014

Suđenje vlasniku "Delta Holdinga" Miroslavu Miškoviću nastavljeno je danas iznošenjem odbrane bivšeg direktora Preduzeća za puteve "Niš" Milutina Gaševića

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.