Napadača u autobusu snimila kamera

Izvor: RTV Pink, 04.Sep.2014, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napadača u autobusu snimila kamera

Gradski menadžer Goran Vesić primio je kontrolora GSP koga je sinoć napao putnik i rekao da očekuje da će napadač uskoro biti uhapšen jer su ga snimile kamer



Vesić rekao da je napad na kontrolora Aleksandra Milenkovića koji se desio na liniji 84 u Zemunu, najozbiljniji incident od početka kampanje rigoroznih kontrola u javnom prevoza koja je počela 1. septembra. "Nećemo dozvoliti da se ovakve stvari dešavaju. U autobusu je bila kamera, tako da je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV Pink << napadač snimljen, a kamere su bile i na okolnim objektima. Verujem da će napadača vrlo brzo naći i da će biti kažnjen", rekao je Vesić i dodao da je napadač star 20 do 25 godina sa bradom. On je dodao da je obaveza svih koji koriste javni prevoz da plaćaju karte i oni koji ne plaćaju kartu nemaju pravo da sami dele pravdu. "Ovaj napad na kontrolora biće sankcionisan tako što će protiv ovog nasilnika biti podneta krivična prijava i ja sam ubeđen da će biti osuđen po zakonu za nanošenje teških telesnih povreda", rekao je gradski menadžer.Napadnuti kontrolor Aleksandar Milenković ispričao je da se incident dogodio sinoć oko 20.30 sati na liniji 84 prilikom kontrole karata putnika u autobusu. "Došao sam do gospodina koji je imao slušalice u ušima i tražio mu kartu da pogledam. On se nije obazirao na mene. Kada sam još jednom ponovio i pokušao da ga animiram da mi pokaže kartu on je počeo da me šutira", objašnjava Milenković. Kontrolor dodaje da ga je napadač udarao u noge i glavu, a zatim pobegao. Milenković je zbrinut na Vojnomedicinskoj akademiji i danas je u Stari dvor na sastanak sa gradskim čelnicima došao pravo iz te zdravstvene ustanove. Vesić je rekao da je ovo drugi incident od početka akcije, da prihod od naplate karata raste i da je većina građana Beograda pozitivno prihvatila ovu kampanju. "Većina građana prihvatila je kampanju, a mi ćemo danas na gradskom veću doneti odluku o povećanju cene kazni za one koji se švercuju. Kazna će iznositi 6.000 dinara, odnosno 3.000 dinara u skladu sa zakonom ako se plati u roku od osam dana", rekao je gradski menadžer. On je dodao da analize pokazuju neplatiše nisu najsiromašniji ljudi, već da su, kako kaže, bahati, mlađi ljudi koji misle da im je sve dozvoljeno.

Nastavak na RTV Pink...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV Pink. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV Pink. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.