Najmanje 11 mrtvih i 200 povređenih u požaru

Izvor: Akter, 30.Avg.2015, 22:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmanje 11 mrtvih i 200 povređenih u požaru

Najmanje 11 osoba poginulo je danas dok je 219 ljudi povređeno u požaru u stambenoj zgradi u kojoj žive zaposleni u naftnoj kompaniji Aramko na istoku Saudijske Arabije

Požar je izbio rano jutros u podrumu zgrade, u kojoj se nalaze i garaže i tokom dana se proširio na celo zdanje, saopštila je saudijska civilna zaštita i dodala da su mnogi povređeni u kritičnom stanju.

Na snimcima postavljenim na društvenim mrežama, prikazani su helikopteri koji gasi požar >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << i evakuišu stanari iz potpuno uništene zgrade.

Lokalne vlasti su iz predostrožnosti evakuisale stanare obližnjih zgrada, a za sada se ne zna uzrok požara.

Firma Aramko je saopštila da je požar izbio u jednom iznajmljenom stanu u zgradi i da je otvorila internu istragu o tome.

Aramko je najveća naftna kompanija na svetu po proizvodnji i izvozu nafte. Ima 61.000 zaposlenih u svetu.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.