Nagodba sa saučesnikom pljačkaša sefova

Izvor: RTS, 23.Okt.2014, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagodba sa saučesnikom pljačkaša sefova

Treće osnovno tužilaštvo zaključilo je sporazum o priznanju krivice sa osumnjičenim za prikrivanje pljačkaša sefova u filijali Vojvođanske banke na Novom Beogradu prema kome se nagodio o kazni od godinu dana kućnog zatvora.

Tužilac Boris Pavlović rekao je za Tanjug da je osumnjčeni D.S. priznao  da je jednom prilikom prisustvovao izvršenju teške krađe koju je obavio Slavko Marinković.

Prema sporazumu sa tužilaštvom, D.S. je priznao krivično >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << delo prikrivanje za kaznu od godinu dana kućnog zatvora, a taj sporazum treba da potvrdi sudija za prethodni postupak, dodao je tužilac Pavlović.

Marinković, koji je u pritvoru, nije priznao nijedno krivično delo, a na teret mu se stavlja šest pljački sefova.

Samo iz jednog sefa, čijoj pljački je prisustvovao D.S. odneo je 50.000 evra. D.S je za ćutanje dobio 5 000 evra od Marinkovića.

Marinković je uhapšen pre dva dana zbog sumnje da je u više navrata od februara do juna ove godine pljačkao sefove građana u filijali Vojvođanske banke na Novom Beogradu, iz kojih je odnosio novac, zlatni nakit, satove i druge dragocenosti.

Sumnja se da je najpre zakupio sef na svoje ime u toj filijali u Bulevaru Mihajla Pupina, kako bi obezbedio sebi bezbedan ulazak u trezor banke.

Nakon registrovanog ulaska, iskoristivši nepažnju službenika banke, uz pomoć šrafcigera uz minimalna oštećenja otvarao je sefove, uzimao celokupan sadržaj, stavljao ga u svoju torbicu, zatvarao vratanca sefa i uz propisanu proceduru odjavljivao se kod službenika banke i izlazio iz nje.

Prilikom pretresa stana kod osumnjičenog je pronađena i određena količina droge, saopštila je ranije policija.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.