NVO: Zaustaviti kampanje protiv Zaštitnika građana i FHP

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jan.2015, 20:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NVO: Zaustaviti kampanje protiv Zaštitnika građana i FHP

Koalicija nevladinih organizacija Građanska Vojvodina zatražila je večeras od vlasti i službi bezbednosti da hitno zaustave, kako je ukazala, sramne političke i medijske kampanje koje se paralelno vode protiv Zaštitnika građana Saše Jankovića i Fonda za humanitarno pravo (FHP).

Građanska Vojvodina je u saopštenju ocenila da se te kampanje vode jer su Zaštitnik građana i FHP javno ukazali na izuzetno ozbiljne probleme države i društva, i izneli dokaze za svoje tvrdnje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Očigledno je da su i Zaštitnik građana i FHP dodirnuli 'osinje gnezdo', čim je na njih usledila rafalna paljba iz svog raspoloživog oružja", piše u saopštenju.

Građanska Vojvodina je ocenila da se na javnu scenu vraća opasan rečnik iz 1990-ih godina o "stranim službama", "izdajnicima" i kampanji koja se navodno vodi protiv vojske i Srbije.

Građanska Vojvodine je zatražila da se, umesto hajke na Zaštitnika građana i FHP, hitno pokrene istraga na osnovu dokaza koje su izneli Saša Janković i FHP, a uporedo i široka javna debata o problemima na koje su ukazali.

"Neophodno je otvoriti široku javnu debatu i o zloupotrebama bezbednosnih službi, njihovoj ulozi u društvu, kao i o strašnim ratnim zločinima koje su devedesetih u ime Srbije učinjeni u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i na Kosovu", navodi se u saopštenju.

Građansku Vojvodinu čine Centar za regionalizam, Građanska akcija Pančevo, Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Zelena mreža Vojvodine, Centar za razvoj civilnog društva, Građanski fond Panonija, Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, Centar za interkulturnu komunikaciju i Vojvođanski građanski centar.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.