NOVI SKANDAL U ISTRAZI UBISTVA PEVAČICE Suspendovani inspektor pobegao u Nemačku

Izvor: Blic, 23.Jul.2016, 21:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVI SKANDAL U ISTRAZI UBISTVA PEVAČICE Suspendovani inspektor pobegao u Nemačku

Todor Došen, inspektor koji je radio na rasvetljavanju ubistva pevačice Jelene Krsmanović, a koji je suspendovan i protiv kojeg je tužilaštvu podneta prijava zbog krađe, zbrisao je u Nemačku.

Došen, koji je radio u Odeljenju za suzbijanje krvnih i seksualnih delikata, pod suspenzijom je već mesec dana i preti mu otkaz u policiji ukoliko se u istrazi Prvog osnovnog tužilaštva potvrde navodi krivične prijave koju je protiv njega podneo Sektor unutrašnje kontrole MUP-a.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
U Nemačku je otputovao ubrzo nakon što je suspendovan, ali njegovi poznanici i kolege ne znaju kakvi su njegovi planovi, da li je ta poseta samo turistička.

- Iako je Došen suspendovan pre mesec i po dana i protiv njega je podneta krivična prijava zbog sumnje da je ukrao novac i mobilni telefon iz predmeta, nema nikakvih pravnih prepreka da on putuje u inostranstvo. Protiv njega nije raspisana ni potraga ni poternica, tako da zasad može nesmetano da se kreće, međutim neobično je što se nikome nije javio otad - kaže naš sagovornik upoznat sa slučajem.

Za Došenom, objašnjava naš sagovornik, može da bude raspisana poternica samo ukoliko bude optužen za krađu a ne bude se odazivao na pozive suda.

- Do tada je miran - konstatuje naš sagovornik.

Došen je suspendovan kada je ustanovljeno da u jednom predmetu nedostaju pare i mobilni telefon. Naime, Došen je priveo dilera kome je privremeno oduzeo oko 20 evra i skoro 40.000 dinara, kao i tri mobilna telefona.

Protiv dilera je u redovnom postupku podneta krivična prijava, a on se nedavno pojavio u policiji tražeći da mu vrate oduzeti novac i telefone. Ispostavilo se da nema ni novca ni telefona, a osumnjičeni je ispričao da se, između ostalog, dogovorio sa Došenom da mu proda jedan od telefona, te da očekuje i taj novac.

Pročitajte još:

Kako se među oduzetim stvarima nije moglo naći ni jedno ni drugo, ceo slučaj odmah je prosleđen u nadležnost Sektora unutrašnje kontrole. Inspektori tog sektora su odmah sproveli istragu i utvrdili da Došen nema dokaza da je dileru vratio novac, kao i da jedan mobilni telefon nedostaje.

Došen je svojevremeno u Policijskoj stanici Palilula s kolegom pretukao jednog Goranca, zbog čega je takođe bio pod istragom.

On je i među kolegama i na ulici među kriminalcima poznat kao Toša, a 2011, kada je radio u PS Palilula, tadašnji saziv Skupštine grada četiri puta ga je birao za policajca meseca.

Privodio obožavatelja sa sahrane

Javnosti u Srbiji Došen je poznat kao inspektor koji je na 40-dnevnom pomenu ubijenoj pevačici privodio Nikolu Marijokovića. Porodica Marjanović je tokom pomena pozvala policiju jer ih je mladić koga nisu poznavali uznemiravao, pa se na groblju pojavio Došen i odveo Marijokovića u zgradu Policijske uprave.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ubistvo pevačice: Inspektor sa slučaja pobegao u Nemačku

Izvor: Vesti-online.com, 23.Jul.2016

Todor Došen, inspektor koji je radio na rasvetljavanju ubistva pevačice Jelene Marjanović, a koji je suspendovan i protiv kojeg je tužilaštvu podneta prijava zbog krađe, pobegao je u Nemačku...Došen, koji je radio u Odeljenju za suzbijanje krvnih i seksualnih delikata, pod suspenzijom je već...

Nastavak na Vesti-online.com...

OBRT U ISTRAZI UBISTVA JELENE MARJANOVIĆ: Inspektor koji je znao SVE o ovom svirepom zločinu pobegao u Nemačku!

Izvor: Telegraf.rs, 24.Jul.2016, 07:53

Inspektor koji je radio na rasvetljavanju ubistva pevačice Jelene Krsmanović, a koji je suspendovan i protiv kojeg je tužilaštvu podneta prijava zbog krađe, zbrisao je u Nemačku...On je radio u Odeljenju za suzbijanje krvnih i seksualnih delikata, pod suspenzijom je već mesec dana i preti mu otkaz...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.