NEVEROVATNO Šta je mesecima trpela žrtva nasilja: Gazio, vređao, pretio i NIŠTA!

Izvor: Blic, 22.Maj.2015, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEVEROVATNO Šta je mesecima trpela žrtva nasilja: Gazio, vređao, pretio i NIŠTA!

Jovanka Šabalić iz Martonoša prijavljivala je i tužila Miroslava Vranića, koji ju je zlostavljao, ali njen vapaj niko nije čuo do masakra koji je u istom selu počinio Rade Šefer.

Tek posle šestostrukog ubistva i smena načelnika policijskih stanica u Senti i Kanjiži, nasilnik, penzionisani policajac, priveden je i određeno mu je zadržavanje od 48 sati.

- Živeli smo zajedno, nevenčani u mojoj kući 20 godina i izrodili dvoje dece, koja su još maloletni učenici. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Zbog neslaganja i njegovih čestih ljubavnih afera rekla sam mu prošle godine da ne želim više da živim sa njim i da se iseli - priča Jovanka.

Nasilnik bio u vozu u Štrpcima

Miroslav Vranić (44) bio je policajac na dužnosti u vozu u Štrpcima 1993, kada je oteto i ubijeno 20 putnika. On se u Bijelom Polju na suđenju Nebojši Ranisavljeviću pojavio kao svedok, gde je ispričao da su neki naoružani ljudi izveli civile iz voza. Međutim, kako „Blic“ saznaje, Vranića su neki svedoci označili kao policajca koji je praktično obavio trijažu za otmičare, legitimisao putnike i popisao one koji su imali muslimanska imena i prezimena.

Od tada počinju pretnje, njene muke i strepnje. Često je pijan dolazio ispred njene kuće, koja se nalazi na periferiji Martonoša.

- Zbog njegovog nasilnog ponašanja, više puta sam ga prijavljivala policiji, ali bez rezultata, jer im je bio kolega. Pored toga, slao mi je preteće poruke preko mobilnog telefona i društvenih mreža, a odnedavno i sa lažnog profila. Sve sam to snimila i dostavila policiji i zbog zabrinutosti za svoj život i moje dece. Podnela sam tužbu 2. aprila Osnovnom sudu u Senti zbog nasilja u porodici tražeći da mu se zabrani prilazak. Međutim, postupajući sudija Ilona Sel Čonka nije donela odluku, a ročište je zakazala tek za 5. jun - priča Jovanka.

U međuvremenu, on je nastavio sa pretnjama da bi pokušao da je ubije automobilom 8. maja.

- Čula sam da mu je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati 20. maja, i pitam se zbog čega je trebalo da se desi ova tragedija u selu da bi policija tek sada reagovala - pita se Jovanka.

Ona kaže da je odbila mogućnost da ide u sigurnu kuću, zbog dece, a u Centru za socijalni rad u Kanjiži nisu želeli da daju informacije o ovom slučaju, jer je, kako su rekli, postupak u toku.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.