NELEGALNA DODELA STANOVA: Nedolazak Kertesa odložilo suđenje Jovici Stanišiću

Izvor: Kurir, 26.Maj.2015, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NELEGALNA DODELA STANOVA: Nedolazak Kertesa odložilo suđenje Jovici Stanišiću

Suđenje danas nije moglo da se održi, jer je izostao optuženi Mihalj Kertes, bivši direktor Savezne uprave carina, kao i njegov branilac zbog sednice po žalbama u Apelacinom sudu, koji se protiv Kertesa i vodi zbog šverca cigareta

BEOGRAD - Objedinjeno suđenje nekadašnjem šefu Resora Državne bezbednosti Jovici Stanišiću i bivšoj sekretarki Vlade Živki Cici Knežević, ponovo je danas odloženo u Višem sudu u Beogradu za 9. jul.

Suđenje danas nije moglo >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << da se održi, jer je izostao optuženi Mihalj Kertes, bivši direktor Savezne uprave carina, kao i njegov branilac.

Oni su izostali zbog sednice po žalbama u Apelacinom sudu, koji se protiv Kertesa i vodi zbog šverca cigareta tokom devedesetih u slučaju "Stojčić".

Pored toga, komisija veštaka nije sudu još dostavila nalaz i mišljenje o sposobnosti Stanišića da učestvuje u postupku s obzirom na njegovo zdravstveno stanje.

Sud je u martu naložio komisiji veštaka da opredeli da li će i kada Stanišić biti sposoban da iznese odbranu i prati suđenje, pošto su njegovi advokati obavestili sud da mu je zdravstveno stanje jako loše.

Sudski postupak protiv bivšeg šefa DB aktiviran je nakon desetak godina, jer mu se sudilo u Haškom tribunalu pred kojim je oslobođen optužbi.

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu donelo je nakon toga odluku kojom je krivični postpak protiv Stanišića spojilo sa postupkom protiv Kneževićeve i ostalih optuženih za zloupotrebu službenog položaja.

Zbog nelegalne dodele državnih stanova u tom procesu se sudi bivšim funkcionerima SPS-a i JUL-a, kao i udovici bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića i nekadašnjoj predsednici JUL-a Miri Marković, kojoj se zbog bekstva sudi u odsustvu.

Optuženi za nelegalno prisvajanje stanova iz Fonda Vlade Srbije 2000. godine su i Branislav Ivković, Miloš Lončar, Danilo Pantović, Petar Zeković, Zoran Perić, Miloš Batina i Milun Milošević.Protiv Bratislave Bube Morine postupak je obustavljen zbog apsolutne zastarelosti krivičnog gonjenja.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.