NAJTUŽNIJA PRIČA GODINE Mali Marko (5) još ne zna da je OSTAO BEZ BRATA

Izvor: Blic, 21.Jun.2017, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAJTUŽNIJA PRIČA GODINE Mali Marko (5) još ne zna da je OSTAO BEZ BRATA

"Mali Marko nije svestan šta se dogodilo. Leži u bolnici i polako se oporavlja. Samo mi je kratko rekao: mama i tata su u bolnici".

Teškim rečima punih bola priča za "Blic" Marija Husta Makša, sestra Ištvana Makše (40) iz Vrbasa, koji je sa suprugom Dravkom (39) teško povređen u nedelju u nesreći u Bugarskoj, dok je njihov srednji sin Miloš (14) izgubio život, a najmlađi Marko (5) zadobio potres mozga.

Marija je juče otišla u Bugarsku kako bi preuzela >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << posmrtne ostatke tragično nastradalog dečaka, a malog Marka dovela nazad u Srbiju.

Ona se novinarima "Blica" javila iz bolnice gde leži pokraj malog Marka i brine o njemu. Dečaku nisu želeli još da kažu u kakvom su teškom stanju njegovi roditelji. I Dravka i Ištvan su u komi, i ni oni ne znaju da im je jedan sin izgubio život u tragičnoj nesreći koja im se dogodila na putu ka moru u Grčkoj pre tri dana.

- Daće bog da sve bude u redu. Ja sam još u bolnici sa svojim sinom i našim prijateljima sa kojima sam došla iz Srbije. Celu noć sam bila sa malim Markom koji je prošao sa lakšim povredama. Jako mi se obradovao kada me je video. On je sada dobro i za njega smo dobili otpusnu listu, međutim, ipak ćemo morati da uradimo lekarski pregled kada se vratimo, pošto ga boli noga od nagnječenja. Najbitnije je da je sada uz nas - priča Marija.

Ona je tu da hrabri Marka dok u bolnici ne sluti kakva je nesreća u trenu pogodila njegovu porodicu.

Uz brigu porodice, Marko se odobrovoljio, pa je počeo i da igra igrice na mobilnom telefonu.

- Ovo je velika tragedija za celu porodicu. Njegov stariji brat Miloš je bio divno dete i nažalost smo ga izgubili. Marko nije svestan šta se desilo. Jedino je kada me je ugledao rekao: "Mama i tata su u bolnici" - teško priča Marija, tetka dečaka.

Pre nego što otputuje sa Markom u Vrbas, Marija prvo želi da ode u Sofiju u posetu Dravki, koju čeka teška operacija.

- Tamo treba da se pobrinemo oko moje drage snajke. Ona je jedina odvojena od porodice zbog ozbiljnosti povreda. Osoblje je svuda divno i svi nam izlaze u susret - zahvalna je Marija.

Najstariji sin Mihajlo (16) ostao je kod kuće zbog obaveza u školi i pukim slučajem izbegao je nesreću koja je potresla čitavu familiiju.

Uznemireni i tužni, ostali članovi porodice Makša i dalje su u šoku od bola i tuge koji su ih iznenada pogodili. Sve vreme sede kraj telefona i čekaju novosti iz Bugarske.

Kako su nam ispričali, lekari razmišljaju da Ištvana, kome su odstranili slezinu i kome su povređena pluća i probodena jetra, probude iz veštačke kome.

- Dada je isto u komi, ali ne znaju još da li da je operišu jer ta operacija kičme može da bude jako komplikovana, a ako se ne operiše, možda će zauvek ostati nepokretna - kažu Janoševi najbliži.

Tragedija se dogodila u nedelju oko podneva na magistralnom putu koji od Sofije vodi ka granici sa Grčkom, kada su se direktno sudarili putnički automobil "honda" novosadskih registarskih oznaka i BMW iz Sofije.

U automobilu iz Srbije bio je bračni par sa dvoje dece, a u drugom je bila tročlana porodica iz Bugarske koja se vraćala sa odmora iz Grčke.

Ne znaju da li da sahrane dete

Porodica koja je zavijena u crno moraće da odluči da li da nesrećnog dečaka sahranjuje, pošto se ne zna kada će roditelji koji još ne znaju da im je dete preminulo moći da napuste bugarske bolnice.

Ištvan je, inače, smešten u bolnici u Blagoevgradu, a Dravka je iz tog grada još u nedelju, kada se dogodila nesreća, prevezena u Sofiju, u bolnicu "Pirogov", koja važi za najbolju u Bugarskoj.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.