NAČELNIK BG POLICIJE: Potpuno ukidanje kriminala je nemoguće

Izvor: Telegraf.rs, 19.Nov.2014, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAČELNIK BG POLICIJE: Potpuno ukidanje kriminala je nemoguće

- Policija radi sve što je u njenoj moći kako bi smanjila stopu kriminala u glavnom gradu - rekao je načelnik beogradske policije Veselin Milić i naglasio da je ta stopa u Beogradu u padu

Načelnik beogradske policije Veselin Milić izjavio je večeras da su sva lica koja su učestvovala u napadu na dekana Fakulteta političkih nauka i profesora Rašu Popova identifikovana i da se nalaze pod ingerencijom zakonodavnih organa.

Milić je u gostovanju na RTS-u >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << naglasio da je stopa kriminala u Beogradu statistički u padu za oko 20 odsto i da je glavni grad jedan od sigurnijih gradova u regionu.

- Ako neko misli da će da se u potpunosti ukine kriminal, vara se, jer je to nemoguće. Policija radi sve što je u njenoj moći kako bi smanjila stopu kriminala u glavnom gradu – rekao je on.

Milić je istakao i da su osobe koje su napale Rašu Popova stare 10 i 12 godina i da nisu krivično odgovorne zbog čega policija više nema ingerencije nad njima.

Foto: Telegraf.rs

- To su isti dečaci koji su otimali od starijih građana u hodnicima zgrada. Tada smo ih identifikovali i priveli, ali nismo imali prava da ih stavimo na poligraf. Oni su vraćeni prihvatilištu koje je odgovorno za njih, ali su oni opet pobegli – kaže načelnik i dodao da cela zajednica treba da se angažuje oko problema sa Zakonom o delikvenciji.

Trenutno se radi na rasvetljavanju slučaja napada na biznismena Milana Beka, ali postoje i tehnički problemi koji usporavaju njegovo rešavanje.

- Mi za sada nemamo automatsku obradu DNK podataka, pa sve radimo ručno. Beograd još uvek nije potpuno pokriven kamerama, što je dodatni problem – rekao je Milić i dodao da je uveren da će uskoro slučaj biti rasvetljen.

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Načelnik smatra da štrajk advokata opstruira rad policije, a da reforma državne uprave i zakonodavstva mora biti sveobuhvatna.

- U Beogradu ne postoji događaj kršenja zakona, a da policija o njemu nije upoznata i da ne radi na njegovom rasvetljavanju – naglašava načelmik Milić.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.