NA SUĐENJU PLAKALI I SVEDOCI Tanja Mahud odgovara za ubistvo osmomesečne ćerke Anje u Beogradu

Izvor: Blic, 25.Feb.2017, 23:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NA SUĐENJU PLAKALI I SVEDOCI Tanja Mahud odgovara za ubistvo osmomesečne ćerke Anje u Beogradu

U Višem sudu u petak je nastavljeno suđenje Tanji Mahud, optuženoj da je u septembru 2015. usmrtila svoju osmomesečnu ćerkicu Anju, u čijoj su krvi nađeni tragovi metadona.

Smilja Marković, koja je čuvala malu Anju, zaplakala je tokom svedočenja.

- Radila sam u firmi njenog muža u Svilajncu. On me je zamolio da dođem kod njih u Beograd da im pomognem oko bebe. Anja je bila zdravo dete, lepo i dobro. Kuvala sam im, čistila po kući. Presvlačila sam dete - >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ispričala je svedok Smilja Marković.

O optuženoj Tanji Mahud je rekla da je dosta vremena provodila u mraku, u svojoj sobi.

- Rekla bi mi: "Teta Smiljo, ja ću još malo da spavam". Posle tragedije sam dala otkaz u firmi - dodala je Smilja.

Tanja Božić je radila kao psihoterapeut u NVO "Zajedno, zajedno", i tokom svedočenja opisala je susrete sa Tanjom Mahud i njenim suprugom Plasidom.

- Tanja je jednom imala hematom ispod levog oka. Plasido mi je objasnio da su se posvađali i potukli. Ispričao je da je Tanja lomila nameštaj po stanu i da ju je on u samoodbrani udario pesnicom u lice - ispričala je Tanja Božić.

Ona je dodala da je Plasido sve prijavio nadležnom centru za socijalni rad. Nastavljajući svedočenje o Tanji Mahud, o njenom psihičkom stanju i bebi Anji, i Tanja Božić je zaplakala.

- Prema mojoj proceni, Tanja je bila nestabilnozavisna ličnost. Sklona suicidu. Nisam znala da će nauditi bebi - navela je svedok Tanja Božić.

Juče je svedočio i Dragan Dimitrijević, Tanjin prvi suprug, s kojim ima ćerku.

- Dozvolio sam ćerki da poseti majku u pritvoru. O samom događaju nemam nikakvih saznanja - rekao je Tanjin prvi suprug.

Telo bebe nađeno u kesi

Tanja Mahud je optužena da je usmrtila svoje dete Anju Mahud, koja je tada imala osam meseci, a potom je zamotala u kesu i telo ostavila na terasi u stanu u Južnom bulevaru. Mrtvu devojčicu su pronašli njena baka i policija, koja je razvalila ulazna vrata i ušla u stan jer se Tanja nije javljala na telefon. Na podu stana, umazana od krvi, isečenih vena, ležala je majka devojčice. Obdukcioni nalaz je pokazao da je devojčica umrla zbog povećane koncentracije "metadona" u krvi. U svojoj odbrani Tanja je ranije negirala da je usmrtila dete.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.