Mladića samlela presa za seno

Izvor: Blic, 17.Jul.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladića samlela presa za seno

ZAJEČAR - U zaječarskom selu Marinovac prekjuče se oko 17.30 sati dogodila se stravična nesreća kada je Gorana Petkovića (29) prilikom baliranja sena presa bukvalno usisala i usmrtila ga na licu mesta.

- Prizor je bio stravičan! Desna ruka mu je bila iščupana iz ramena i pala je pored balirke. Grudi su mu bile totalno zgnječene, vilica smrvljena, a mobilni koji mu je bio u džepu uvio se u spiralu, kao da je napravljen od gaze - potreseno priča jedan od očevidaca. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Nastradali mladić došao je na njivu pola sata pre nesreće da traktorom i presom izbalira seno svojih rođaka, što je činio mnogo puta do tada. On je tu mašinu imao prvi u selu i pomagao mnogima. Očevidac događaja pretpostavlja da je za sve kriv vetar koji je jako duvao pa se Goranova vojnička košulja podvukla pod gvožđe mašine.

- Sve je bilo u redu, a onda je sišao da namesti valjak na vilama dok je mašina radila. Odjednom sam začuo strašan jauk. Pritrčao sam i isključio mašinu, ali je bilo prekasno. Gledao sam Gorana kako pokušava da se otrgne, ali se sve dogodilo za nekoliko sekundi. Najgore je što je on u tih nekoliko sekundi bio svestan da će ga mašina usisati - potreseno priča njegov prijatelj.

Strašno je bilo i izvlačenje smrvljenog tela mladića iz ove mašine kojom se najpre seno ili slama usitne pa onda baliraju, odnosno pakuju u kocke. Lekar, koji je došao sa kolima Hitne pomoći i policijom, mogao je samo da konstatuje trenutnu smrt.

U kući pokojnog mladića odjekuje lelek, a roditelji i baba, sa kojima je živeo, nisu bili u stanju da išta kažu o nesreći.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Balirka zdrobila mladića

Izvor: Glas javnosti, 17.Jul.2008

ZAJEČAR - U planinskom selu Marinovac kod Zaječara preksinoć oko 17.30 sati nastradao je Goran Petković (29), i to od prese za baliranje sena, kojom je radio na njivi svojih rođaka na mestu zvanom Golaš-Lokva...Petković je na njivu stigao oko 17 sati, a nesreća se dogodila pola sata kasnije....

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.