Mladi u Srbiji najčešće žive sa roditeljima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Avg.2017, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladi u Srbiji najčešće žive sa roditeljima

Mladi u Srbiji žive najčešće sa roditeljima, više od 60 odsto njih ne zarađuje, razočarani su, ali ne veruju da bi im bolje bilo kad bi Srbija ušla u Evropsku uniju, rezultati su istraživanja Aleternativnog izveštaja o položaju i potrebama mladih, koji je sačinila Krovna organizacija mladih Srbije (KOMS), najviše predstavničko telo mladih u Srbiji.

Predstavljajući izveštaj koji je napravljen na osnovu onlajn upitnika sa 282 pitanja, a koji je popunjavalo 396 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mladih ljudi od maja do jula, Boban Stojanović iz KOMS-a kaže da 42 odsto anketiranih podržava ulazak Srbije u EU, dok 28 odsto negativno reaguje na tu ideju.

Samo 25 odsto smatra da bi živeli bolje ukoliko bi Srbija ušla u EU, a čak 70 odsto mladih planira da se iseli iz mesta u kome žive, a najradije biraju zapadnu Evropu.

Stojanović je precizirao da u porodičnom stanu živi 61,4 odsto mladih. Preko 60 odsto mladih ne zarađuje, dok 16,8 odsto zarađuje do 30.000 dinara.

Najveći broj nije u političkim partijama, čak 81 odsto, 11 odsto jeste, a tri odsto planira da se učlani u stranku, preneo je Glas Amerike.

Istovremeno, 39 odsto mladih do 30 godina smatra da je Srbiji potreban jak vođa, a 32 odsto uvereno je da demokratija nije baš najbolji oblik vladavine.

Mladi smatraju, čak 52, 8 odsto njih, da partije ne rade u njihovom interesu, 76 odsto kaže da ne postoji političar kome veruju, a najveće poverenje imaju u Vojsku i Kancelariju za mlade.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ISTRAŽIVANjE: Većina mladih najčešće kod roditelja

Izvor: Večernje novosti, 12.Avg.2017

Mladi u Srbiji žive najčešće sa roditeljima, a više od 60 odsto njih ne zarađuje. Ovo su rezultati istraživanja Alternativnog izveštaja o položaju i potrebama mladih MLADI u Srbiji žive najčešće sa roditeljima, a više od 60 odsto njih ne zarađuje. Ovo su rezultati...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.