Misterija smrti devojke iz sobe 326 u „Hajatu”

Izvor: Politika, 18.Dec.2014, 09:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Misterija smrti devojke iz sobe 326 u „Hajatu”

Više javno tužilaštvo u Beogradu zatražilo od VMA da uradi detaljne toksikološke i druge nalaze. – Analizira se i telefon koji je pronađen pored tela devojke

Detaljne toksikološke i druge analize Ivane Bakić-Bodrožić, koja je pre nedelju dana nađena mrtva u sobi 326 u elitnom beogradskom hotelu „Hajat”, trebalo bi sa sigurnošću da utvrde uzrok njene smrti. Više javno tužilaštvo u Beogradu je, kako „Politika” saznaje, obdukciju i sve analize poverilo stručnjacima >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << sa Vojnomedicinske akademije. Iako su se u pojedinim medijima pojavile spekulacije zašto je baš ovoj ustanovi poveren zadatak, u Višem tužilaštvu nam je rečeno da je to „uobičajena procedura” i da se za ovakve i slične situacije analize uvek traže od VMA.

– U dopisu tužilaštva zahtevano je da se utvrdi uzrok smrti, vrsta supstanci koja je pronađena u telu pokojne devojke i njene količine. Pošto su zatražene izuzetno obimne i detaljne analize, biće nam potrebno izvesno vreme da uradimo sve. Samo toksikološki nalaz se čeka po dve nedelje – otkriva „Politikin” sagovornik blizak istrazi.

Osim medicinskih analiza, Više javno tužilaštvo tražilo je od relevantnih ustanova da uradi i analizu telefona koji je nađen pored mrtve devojke. Prema rečima našeg sagovornika, biće analiziran listing poziva, poruka, zapisi, pristup društvenim mrežama sa mobilnog aparata...

– Verujem da ćemo posle ovih i detaljnih medicinski analiza nedvosmisleno znati uzrok Ivanine smrti, ali i da li je i sa kim razgovarala pre smrti, da li je, možda, ostavila neke poruke... – navodi „Politikin” sagovornik.

Otpočetka pretkrivičnim postupkom rukovodi Više javno tužilaštvo u Beogradu. Ono jedino može da izda nalog za obdukciju.

– Pošto je ovde reč o sumnjivoj smrti nadležno je Više tužilaštvo. Kada ovom tužilaštvu budu dostavljene toksikološke analize, ono će utvrditi ima li, eventualno, dela iz njegove nadležnosti ili će predmet biti „spušten” u tužilaštvo opšte nadležnosti. Postoji mogućnost i da tužilaštvo uopšte ne pokrene istragu – objašnjava „Politikin” sagovornik.

Ono što bi moglo da privuče pažnju istražnih organa jesu promene na fejsbuk profilu Ivane Bakić-Bodrožić jer postoje određene indicije da su sadržine poruka na njemu menjane posle devojčine smrti. Navodno je Ivana četiri dana pre smrti napisala status o „paćenici koju sažaljeva” koji je, dan posle njene smrti promenjen, to jest dodata je rečenica o „čoveku koga voli već sedam godina i koji je lagano ubija”. Pošto je, navodno, status menjan posle smrti Bodrožićeve, verovatno će u predistražni postupak biti uključeno i Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal.

Ivana Bakić-Bodrožić pronađena je mrtva proteklog četvrtka. Njeno telo, sa špricem u podlaktici desne ruke, kako je navela policija, otkrila je oko devet časova sobarica koja je došla da pospremi. Kada je ugledala telo devojke, pozvala je policiju i Hitnu pomoć, ali, lekari su mogli da konstatuju smrt.

Prema nezvaničnim informacijama, Bodrožićeva je preminula u sobi koju iznajmljuje „Pink internešenel” pošto je, navodno, bila zaposlena u ovoj kompaniji u Beču, to jest živela je na relaciji Beč – Novi Sad – Beograd.

Ivana Bodrožić bila je ćerka Nade Bodrožić, poslanice u vojvođanskom parlamentu. Ona je u žižu javnosti dospela kada je iz Nove Srbije koja je bila na listi Srpske napredne stranke prešla u Demokratsku stranku.

M. Derikonjić

objavljeno: 18.12.2014

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.