Izvor: Blic, 25.Okt.2016, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mesec dana pritvora za trostrukog ubicu sa lažnim identitetom

Sud BiH odredio je jednomesečni pritvor Branku Sekuloviću, koji je koristio identitet građanina BiH na ime Mario Trivan.

Pritvor prema ovom rešenju može trajati do 22. novembra ili do nove odluke Suda, saopšteno je iz ove pravosudne institucije.

Sud je utvrdio da postoji osnovana sumnja da je Sekulović počinio krivično delo za koje ga tereti, te mu je odredio pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, osnovane bojazni da će, boravkom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na slobodi, uništiti, sakriti, izmeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak.

Pritvor je određen i zbog naročitih okolnosti koje ukazuju da će ometati krivični postupak uticajem na svedoke ili saučesnike i da će boravkom na slobodi ponoviti ili dovršiti pokušano krivično delo.

Sekulović je osumnjičen za krivično delo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim delima nedopuštena trgovina, falsifikovanje isprave i falsifikovanje ili uništavanje službene isprave.

Pročitajte još

Pripadnici Granične policije BiH otkrili su Sekulovića prilikom pokušaja ulaska u BiH na prelazu Brod, a koristio je falsifikovani identitet na ime Mario Trivan, rođen 1968. godine u Hamburgu, prijavljen u Gradišci, saopšteno je ranije iz Tužilaštva BiH.

On je osumnjičen u okviru akcije kodnog naziva "Kruna", koju Tužilaštvo BiH sprovodi zajedno sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, u okviru koje se vrši procesuiranje organizovane kriminalne grupe koja je omogućavala krađu identiteta stvarnih građana BiH, koji uglavnom ne borave u BiH, te izradu ličnih dokumenata sa tim podacima kojima su se koristili počinioci organizovanog kriminala iz BiH i zemalja regiona.

Prema dostupnim podacima, za ovim osumnjičenim traga pravosuđe Srbije zbog višestrukih krivičnih djela, uključujući i ubistva.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Sud BiH osumnjičenom za trostruko ubistvo odredio jednomesečni pritvor

Izvor: Blic, 25.Okt.2016

Sud BiH odredio je jednomesečni pritvor Branislavu Sekuloviću, koji je koristio identitet građanina BiH na ime Mario Trivan...Pritvor prema ovom rešenju može trajati do 22. novembra ili do nove odluke Suda, saopšteno je iz ove pravosudne institucije...Sud je utvrdio da postoji osnovana sumnja da...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.