Mentorski program Srbija na vezi 3.0

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jan.2015, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mentorski program "Srbija na vezi 3.0"

Omladinsko udruženje "iSerbia" pokrenulo je treći po redu program onlajn mentorstva "Srbija na vezi 3.0", kojim se povezuju stručnjaci iz dijaspore i mladi profesionalci na početku karijere iz Srbije.

Trenutno je u toku konkurs za polaznike, koji je otvoren za studente, postdiplomce, istraživače, svršene diplomce i sve mlade koji su na početku karijere (sa manje od 5 godina profesionalnog iskustva u relevantnoj oblasti), starosti do 35 godina.

Mentorski rad se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odvija 1-na-1 ili 2-na-1, putem audio/video konferencija i/ili mejla, zavisno od dogovora svakog mentorskog para i prirode posla, navodi se na sajtu www.edu.iserbia.rs.

Mentori polaznicima prenose najnovija znanja i prakse iz svoje oblasti, postavljaju im problemske zadatke, savetuju ih po pitanjima karijere, vođenja posla ili naučno-istraživačkog rada, te vode kroz proces donošenja odluka. Zadatak mentora nije da daje instrukcije i rešava probleme umesto polaznika. Uloga polaznika nije da pasivno sluša i zapisuje. Mentorstvo je dinamičan proces razmene znanja, interaktivnog učenja i savetovanja koje se oblikuje u odnosu na osobe koje u njemu učestvuju.

Učešće u programu je dobrovoljno i volontersko.

Rok za prijavu je 28. februar, a sve potrebne informacije mogu se pronaći na sajtu www.edu.iserbia.rs.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.