Međunarodni trening istraživačkog novinarstva u oblasti finansija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Sep.2015, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Međunarodni trening istraživačkog novinarstva u oblasti finansija

Međunarodna mreža Terraforming (Švedska), Centar za edukaciju, ekologiju i studije javnosti i medija (Srbija) i Akademija humanističkih nauka (Crna Gora) pozvali su zainteresovane da se prijave za učešće na međunarodnom treningu istraživačkog novinarstva u oblasti finansija. Konkurs je otvoren do 10. septembra.

Trening će se održati u Beogradu 3. i 4. oktobra, a predavači će biti eminentni profesori i novinari iz Srbije, Holandije i Švedske, kao i vrsni praktičari >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji imaju više decenije iskustva u ovoj oblasti.

Program je pre svega namenjen studentima novinarstva završnih godina i mladim novinarima koje zanima ova tema. Trening je besplatan, a polaznici dobijaju međunarodni serktifikat o završenom treningu.

Po završetku obuke, predviđen je mentorski rad u grupama kako bi se polaznicima omogućilo da razviju svoje istraživačke radove. Prezentacija rada polaznika planirana je za novembar 2015. godine. Najbolji radovi biće plasirani u srpskim, crnogorskim i švedskim medijima.

Većina predavanja biće održana na srpskom jeziku, ali je zbog učešća predavača iz inostranstva neophodno da polaznici imaju napredno znanje engleskog jezika.

Broj polaznika ograničen je na 20, kako bi se osigurao kvalitetan individualni i grupni rad.

Prijavni formular i više informacija o programu može se pronaći ovde.

Kandidati koji su izabrani biće kontaktirani do 25. septembra.

Trening se realizuje pod pokroviteljstvom Švedskog instituta, u okviru programa "Creative Force".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.