Mediji: Vojni sud ukinuo kazne Bandiću i Živaku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jul.2016, 00:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mediji: Vojni sud ukinuo kazne Bandiću i Živaku

Vojni disciplinski sud, koji je u jesen 2015. kaznio generale Ranka Živaka i Predraga Bandića zabranom napredovanja do dve godine zbog prestupa u vezi sa padom vojnog helikoptera Mi-17, poništio je prvostepenu odluku i postupak vratio na početak, pišu "Večernje novosti".

Viši vojni sud, koji je u nadležnosti Ministarstva odbrane, prema pisanju beogradskog lista, uvažio je njihove žalbe i naložio vraćanje slučaja na početak.

Živak i Bandić su u drugostepenom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << postupku ukazali na niz propusta u istrazi, kao i na misteriozan nestanak pojedinih dokaza, pre svega audio-zapisa i transkripata razgovora posade i njihovih pretpostavljenih.

"Višem vojnom disciplinskom sudu predočena je i činjenica da ključni učesnici u donošenju odluka nisu ni saslušani, ali i da je komisija koja je ispitivala uzroke nesreće bila u sukobu interesa, što je sud u nadležnosti Generalštaba VS ignorisao. Utvrđeno je da bi ove činjenice mogle da bace potpuno novo svetlo na krug potencijalno odgovornih osoba, pa je viši vojni sud prethodnu presudu odbacio i naložio dodatne provere svih okolnosti nesreće", rekao je sagovornik "Novosti" iz vrha Vojske Srbije.

Prema nezvaničnim informacijama iz Ministarstva odbrane, u ovom trenutku nema naznaka kada će postupak biti nastavljen, niti kakav bi mogao da bude njegov konačni ishod.

Više javno tužilaštvo u četvrtak je saopštilo da niko nije odgovoran za pad helikoptera, te da istraga neće biti pokrenuta.

Helikopter Mi-17 Vojske Srbije srušio se 13. marta prošle godine, kada je poginulo svih sedam osoba u njemu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vojni sud ukinuo kazne Bandiću i Živaku

Izvor: Kurir, 02.Jul.2016

...Višši vojni sud, koji je u nadležnosti Ministarstva odbrane, prema pisanju lista, uvažžio je njihove žžalbe i naložžio vraćanje slučaja na početak..Živak i Bandić su u drugostepenom postupku ukazali na niz propusta u istrazi, kao i na misteriozan nestanak pojedinih dokaza, pre svega...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.