Mali iđoš: Ugroženim porodicama uručena pomoć

Izvor: Radio 021, 22.Dec.2014, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali iđoš: Ugroženim porodicama uručena pomoć

Jedanaest vojvođanskih opština u kojima ne funkcionišu narodne kuhinje dobile su pomoć u prehrambenim i sanitarnim artiklima u vrednosti od 14,8 miliona dinara, na predlog Crvenog krsta.

Pomoć od ukupno 5.500 paketa biće upućena organizacijama Crvenog krsta u opštinama: Sečanj, Žitište, Titel, Bač, Mali Iđoš, Beočin, Opovo, Bela Crkva, Nova Crnja, Žabalj i Temerin.

Na inicijativu pokrajinskog poslanika dr Ištvana Biroa, danas je u Malom Iđošu započela >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << aktivnost na uručivanju pomoći socijalno ugroženim porodicama.

"U Mali Iđoš je doneto 500 paketa, koji sadrže prehrambene proizvode, brašno, šećer, ulje, kao i suhomesnate proizvode", izjavila je ovom prilikom podsekretarka u Pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju Novka Mojić.

U saradnji sa Centrom za socijalni rad i opštinskom organizacijom Crvenog krsta, paketi će biti podeljeni ugroženim građanima. Pokrajinski poslanik Ištvan Biro se zahvalio Pokrajinskoj vladi što je prepoznala inicijativu i pomogla realizaciju ove ideje.

"Svakidašnje iskustvo sa terena govori da je velika nezaposlenost i veliki broj osiromašenih porodica. Ova pomoć je dragocena za stanovnike opštine, koju kao poslanik zastupam, ali ozbiljne društvene promene su ono što je neophodno kako bi se situacija promenila na bolje", rekao je Biro.

Sekretar Crvenog krsta opštine Mali Iđoš Vladimir Tauzović takođe se zahvalio Crvenom krstu Vojvodine, Direkciji za robne rezerve Vojvodine i Pokrajinskoj vladi što su prepoznali inicijativu i pomogli realizaciju ove akcije. On je istakao da i ova opštinska organizacija Crvenog krsta priprema obroke za oko 200 korisnika, od čega je njih 80 starosti do 14 godina.

Predsednik opštine Marko Rovčanin je izrazio zahvalnost Crvenom krstu i Pokrajinskoj vladi što su pomogli da ovih 500 paketa stigne u opštinu. "Iako se lokalna samouprava trudi da stanovništvu pomogne, velika nezaposlenost utiče na život stanovnika, te će ovi paketi biti od velike koristi najugroženijim stanovnicima opštine", kazao je Marko Rovčanin.

U saradnji sa Centrom za socijalni rad, paketi će biti distribuirani samohranim staračkim domaćinstvima, porodicama sa više dece u stanju socijalne potrebe, porodicama koje imaju osobe sa invaliditetom u stanju socijalne potrebe i samohranim majkama u stanju socijalne potrebe.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.