MUP: U Bujanovcu i Vladičinom Hanu otkrivena 34 ilegalna migranta

Izvor: Blic, 05.Maj.2016, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUP: U Bujanovcu i Vladičinom Hanu otkrivena 34 ilegalna migranta

Policija je, u dve odvojene akcije, na području Bujanovca i Vladičinog Hana otkrila 34 migranta koji nisu imali dokumenta za identifikaciju, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Zbog sumnje da su izvršili krivična dela nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, za dve osobe određen je pritvor do 30 dana, navodi se u saopštenju.

Pripadnici MUP-a su u selu Samoljica, u opštini Bujanovac, pronašli 29 migranata, pištolj u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ilegalnom posedu, dva vozila sa falsifikovanim registracijama, kao i još tri vozila za koja se sumnja da su korišćena za nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Po nalogu zamenika tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju, doneto je rešenje o zadržavanju do 48 sati za L. J. (23) iz okoline Preševa, zbog sumnje da je upravljao vozilom kojim su prevoženi migranti.

Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Bujanovcu potom mu je odredio pritvor do 30 dana, naveo je MUP.

U drugoj akciji, pripadnici MUP-a u Vladičinom Hanu, po nalogu zamenika tužioca Osnovnog javnog tužilaštva doneli su rešenje o zadržavanju do 48 sati za N. A. (44) iz okoline Preševa, zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Policija je u selu Džep, opština Vladičin Han, u vozilu vranjskih registracija kojim je upravljao N. A. pronašla pet migranata, bez dokumenata za identifikaciju.

Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Surdulici osumnjičenom je odredio pritvor do 30 dana, dodao je MUP. Migrantima je otkazan boravak u Srbiji sa zabranom ulaska od godinu dana, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kod Bujanovca i Vladičinog Hana otkrivena 34 migranta

Izvor: JužneVesti.com, 05.Maj.2016

U dve odvojene akcije kod Bujanovca i Vladičinog Hana policija je otkrila 34 migranta bez dokumenata, a dve osobe su uhapšene...U prvoj akciji, u dvorištu kuće u bujanovačkom selu Samoljica pronađeno je 29 migranata, ilegalni pištolj, kao i dva vozila sa falsifikovanim registarskim tablicama,...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.