MUP: Profesionalno postupano prema Ješiću

Izvor: RTS, 19.Apr.2015, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUP: Profesionalno postupano prema Ješiću

Ministarstvo unutrašnjih poslova odbacilo je kao zlonamerne i tendenciozne navode Vladimira Ješića da je policija prema njemu postupala neprofesionalno i da nije ništa preduzela kako bi uhapsila navodne počinioce napada na njega.
Vladimir  Ješić očigledno želi da obmane javnost i naruši ugled MUP-a, prenosi Tanjug.
"Policija je krajnje profesionalno i odgovorno pristupila celom slučaju, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << a u cilju njegovog rešavanja iz Beograda u Inđiju je upućen i poligrafista, kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti ovog slučaja", stoji u saopštenju MUP-a koji poručuje da neće dozvoliti da bilo ko uvlači Ministarstvo u lične i političke sukobe.
Kako MUP navodi, netačno je da je poligrafista, koji po struci mora biti psiholog, rekao Ješiću da "ne može garantovati da rezultati neće biti zloupotrebljeni", kao i da nije istina da je policija dolazila u džipovima iz Beograda.
"Ješić time očigledno želi da obmane javnost i naruši ugled MUP-a", navodi se u saopštenju.
Iz MUP-a podsećaju da je na osnovu zahteva nadležnog tužilaštva Vladimiru Ješiću i dvojici svedoka ponuđeno da se poligrafski testiraju, što su oni odbili.
Funkcioner SNS-a Vladimir Gak, kome je takođe ponuđeno poligrafsko testiranje, pristao je da odgovara na pitanja poligrafiste i nije imao reakcije koje pokazuju bilo kakvu povezanost sa napadom na Ješića, navode u MUP-u.
Policija će, kako se dodaje, nastaviti sa intenzivnim radom, kako bi slučajevi prijavljenih napada u Inđiji i Beočinu bili rasvetljeni.
Ješić je ranije izjavio da policija zataškava slučaj napada na njega i u prilog tome pokazao video snimke, službenu belešku i fotografije za koje tvrdi da su ključni dokazi koji to potkrepljuju, kao i da se policija postavila kao politički komesarijat SNS-a.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.