MONSTRUM SE BRANI: Zmaj zove sinom roba kog je silovao!

Izvor: Kurir, 21.Maj.2015, 21:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MONSTRUM SE BRANI: Zmaj zove sinom roba kog je silovao!

Volim svog sina, koji me zove dragi, a ja njega bato. Ja sam dobar, prvo njemu dajem hleb, pa onda sebi. Imao - ne imao obrok, za njega mora da ima, pravda se Grahovac iz rijalitija

Nakon priče koju je objavio Kurir Stars da je Ilija Grahovac, poznatiji kao Zmaj od Šipova, silovao momka Dragoja Drocu, kog drži kao roba na svom posedu, učesnik „Parova“ oglasio se putem videa u kome zlostavljanog mladića naziva svojim sinom.

Potresna ispovest Zmajevog >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << roba uzdrmala je javnost, a najšokantnije od svega je da su se ovim slučajem pre sedam godina bavili i bosanski mediji, usled čega je reagovala policija, kao i Tužilaštvo BiH, ali je proces u međuvremenu iz nepoznatih razloga obustavljen.

Zastrašen

- Pokušavao sam da spasem Dragoja, ali i dalje se ništa po tom pitanju ne preduzima. Jadan Droca je toliko uplašen da, ako mu dođe Ilija, on mora da priča sve što ovaj zahteva od njega, inače će, ukoliko kaže nešto suprotno tome, dobiti batine. Osim policije koja je dolazila, ovim slučajem se bavila i državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA), a i Centralna javna bezbednost Banjaluka i mnogi drugi, ali zašto je sve stalo, nikome do dana današnjeg nije jasno - priča novinar Glasa Srpske Goran Maunaga, koji je započeo ceo slučaj.

Inače, kako je poznato, Droca je već godinama zarobljen kod Ilije Grahovca. On ga je odveo od roditelja u zamenu za kobilu i od malih nogu je osuđen na to da Zmaju čuva goveda. Ne prima nadoknadu, više je gladan nego sit, a Ilija ga, kako kaže, često tuče ne birajući čime i kako.

- Ma, ja sam dobar, ja prvo njemu dajem komad hleba, pa onda sebi. Imao - ne imao obrok, on mora da ima kad sam ja kod kuće. Ja volim svoga sina, koji me zove dragi, a ja njega bato. On je meni isto što i moja ćerka Milica, a drugog sina i nemam, a njegov sam staratelj - poručuje Zmaj od Šipova iz rijalitija.

Poznat policiji odranije

Inače, kako se navodi u bosanskim medijima, Zmaj od Šipova je već poznat policiji. Navodno je optužen zbog krivičnog dela nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja i eksplozivnih materija, međutim, nikad se nije odazivao sudskim pozivima, a kad ga je policija tražila, nije mogla da ga pronađe na imanju. Čak se navodi da ima i nekoliko prijava zbog vređanja i napada na policiju.

REAGOVANJA

VESNA TOMIĆ, PSIHOLOG

Nedopustivo je da Zmaja puštaju na TV!

Sa socijalno-psihološkog aspekta, mogu da kažem da su odabrali izuzetno loš primer za model ponašanja naše nacije. Taj Ilija je uzet iz naroda, čovek je neopravdano loš. Tako nešto je nedopustivo i za upravu televizije, a drugo, nedopustivo je i za nadležne institucije na nivou države koji se zovu Ministarstvo kulture i RRA da ne reaguju i ne zaustave taj rijaliti. Ne poznajem Zmaja od Šipova, ali mi je strašno sve što se desilo i što ga uopšte puštaju na televiziju - kaže psiholog Vesna Tomić.

DUŠKO TRIFUNOVIĆ, MUŠKA SIGURNOST

Dragoju Droci mora se pomoći!

Mi najstrašnije osuđujemo Zmajevo ponašanje i prema muškarcima i prema ženama, to je dno dna! Zašto televizija to koristi?! Nama je neshvatljivo da neko ko je mediokritet bude model ponašanja i da bude prednost i vrednost u Srbiji, to je za nas skaredno. Mi možemo njemu pomoći, on mora pismenim putem da nam se obrati, a nakon toga sledi prijava državnim institucijama - policiji, Centru za socijalni rad i tužilaštvu. Ovo je početak rešavanja problema Dragoja Droce - kaže Trifunović.

TUŽILAŠTVO BIH

Slučaj je zatvoren, sve je komplikovano

Portparol Tužilaštva u BiH Boris Grubešić kaže da je slučaj zatvoren.

- Ne mogu vam sad reći zbog čega, bilo je sve to pre mnogo godina, morao bih da pretražim predmete - kaže portparol, a na naše pitanje da li postoji mogućnost da se to opet pokrene, rekao je:

- Ne znam, zaista je sve komplikovano, čujemo se - kratak je bio i spustio nam slušalicu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.