MONSTRUM IZA REŠETAKA Mučitelj Marije Ferizović osuđen na TRI GODINE ZATVORA

Izvor: Blic, 23.Mar.2017, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MONSTRUM IZA REŠETAKA Mučitelj Marije Ferizović osuđen na TRI GODINE ZATVORA

Ahmet Marinković (40), nasilnik koji je osumnjičen da je pretukao i zverski mučio suprugu Mariju Ferizović (21), osuđen je tri godine i tri meseca zatvora.

Sud mu je danas produžio pritvor u kojem se nalazi od hapšenja u avgustu 2016. zbog opasnosti da će u kratkom periodu ponoviti krivično delo - nasilje u porodici.

Ferizovićeva je upućena da u parničnom postupku traži odštetu.

Marinković, kao i tužilaštvo koje je tražilo za njega šest godina >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zatvora, imaju pravo da se žale na ovu presudu.

Marinković je u januaru na početku sudjenja tvrdio je da nije on supruzi naneo povrede i opekotine niti da ju je mučio dva dana zaključanu u stanu, već da je "Marija ili samu sebe tukla, ili je to učinio njen ljubavnik".

On je potvrdio samo da ju je 25. avgusta nekoliko puta udario, pošto mu je priznala da ga je prevarila sa sinom zakupodavca stana u kojem su živeli.

Tužilaštvo je optužnicom sudu predložilo da Marinkovića osudi na šest godina zatvora, s obzirom na pokazanu brutalnost prilikom izvršenja krivičnog dela.

Slučaj zlostavljanja u Kaluđerici koji se dogodio u septembru prošle godine potresao je celu Srbiju. Fotografije isprebijane, mučene i žaračem žigosane Marije preplavile su sve medije. U međuvremenu, Ahmet je pred sudom negirao da ju je pretukao.

U potresnoj ispovesti za "Blic", žrtva pomahnitalog Ahmeta ispričala je užasne detalje mučenja kroz koje je prošla:

- Isprebijao me je šipkom i motkom, ubadao makazama, ekserom, pekao i goreo kožu cigarom, sekao žiletom... Sramota me je da pričam šta mi je sve radio - rekla je između ostalog tada Marija za "Blic".

Tek pogled na nesrećnu ženu koju je suprug čak i žigosao usijanim žaračem na čelu, a prethodno ju je, da bi to učinio što vidljivijim, ošišao na ćelavo, govori o strahotama koje je preživela.

Okidač za njegov brutalni pir sličan je kao i kod skoro svih nasilnika.

- Ne znam šta mu je bilo u glavi. Načuo je neke priče o neverstvu i zbog toga je to uradio - kaže Marija.

Da stvar bude gora, maltretiranje nesrećne žene gledala su njihova deca, stara tri i dve godine.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(KURIR TV) POTRESNE SCENE ISPRED SUDA: Pogledajte kako je Marija Ferizović odreagovala na presudu

Izvor: Kurir, 23.Mar.2017

...Marija je ogorčena zbog ovakve odluke Drugog osnovnog suda u Beogradu i nije želela da daje izjave za medije..Ona je danas u sud došla u pratnji majke..Sud je danas održao završne reči tokom kojih je tužilaštvo predložilo sudu da Marinkovića proglasi krivim i osudi na kaznu zatvora od 6...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.