MISTERIJA SMRTI DVOGODIŠNJE DEVOJČICE Komšije gnevne, roditelji tvrde: Ne znamo od čega nam je ćerka umrla

Izvor: Blic, 30.Maj.2016, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MISTERIJA SMRTI DVOGODIŠNJE DEVOJČICE Komšije gnevne, roditelji tvrde: Ne znamo od čega nam je ćerka umrla

Uzrok smrti dvogodišnje J. S. iz naselja Svetozar Miletić kod Sombora, koja je preminula 13. maja pod nerasvetljenim okolnostima, još nije poznat.

Gnev meštana naselja koji za tragediju krive roditelje nesrećne devojčice Atilu Savovića i Nedeljku Kočiš ne jenjava.

Međutim, u razgovoru za „Blic“ Atila kaže da su tvrdnje da su on i supruga zapostavljali decu potpuno netačne.

- Po selu je počelo da se priča da smo ostavili decu da se sama o sebi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << staraju, da smo ih tukli, zlostavljali. Pa ne bih ruku digao ni na jedno od njih osmoro, a ne tako nešto da uradim. Tog dana sam samo ja otišao u nadnicu, a ne i supruga Nedeljka, kao što se priča. Deca su nam bila u dvorištu, a žena je nakratko trknula u prodavnicu i, kada se vratila, zatekla je dete nepokretno. Niko nije video šta se desilo, a priča se da je popila neke lekove. Pa ni lek za zub ne držimo, a kamoli nešto ozbiljnije - priča Atila.

Naglašava i to da ni od koga nije dobio informaciju koji je pravi uzrok smrti njegove ćerke.

- Ne znam šta ćemo sad da radimo. Pričaju da imamo novaca, a primamo samo 18.000 dinara socijalne pomoći. Do kraja ćemo pobeći iz sela jer ne možemo da trpimo gnev meštana, koji je potpuno neopravdan. A nikada nismo pravili nikakve probleme - ističe Atila.

Pročitajte još:

Njihovu priču potvrđuje i direktorka somborskog Centra za socijalni rad Silvija Kranjc, koja kaže da porodica Savović nikada nije bila ekscesna, da se nikada nije bavila nikakvim kriminalnim radnjama, da u porodici nikada nije bilo alkoholisanja ili maltretiranja, da su deca bila zdrava, da su svi išla u školu i da nisu nikada imali bilo kakvih prijava protiv njih.

- Nikada nismo dobili nijednu prijavu protiv njih, ni od meštana, ni od policije, tako da im ne možemo tek tako oduzeti decu - priča nam Kranjc, uz napomenu da čekaju da dobiju izveštaje nadležne zdravstvene institucije jer i dalje protiv Savovića nema nikakvih prijava, niti je nadzor ukazao na to da su deca zanemarena.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.