LEGIJINA KUĆA OSTAJE DRŽAVI

Izvor: Kurir, 28.Jun.2010, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LEGIJINA KUĆA OSTAJE DRŽAVI

BANJALUKA - Kuća bivšeg komandanta Jedinice za specijalne operacije Milorada Ulemeka Legije u beogradskom naselju Cerak ostaće u vlasništvu države, izjavila je ministarka pravde Snežana Malović.

Ona je u intervjuu Nezavisnim novinama najavila da će Ulemekova kuća, oduzeta odlukom suda, biti ponuđena Ministarstvu unutrašnjih poslova ili gradu Beogradu, a razmatra se i mogućnost da se u njoj nalazi centar za socijalni rad ili dom za stara lica. Malovićeva je ocenila da su efekti >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Zakona o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela, koji se u Srbiji primenjuje od prošle godine, jasno i nedvosmisleno pokazali da se vršenje krivičnih dela organizovanog kriminala i korupcije ne isplati.

"Odmah po usvajanju zakona bilo je jasno da je reč o moćnom sredstvu, koje od prvog dana primene daje odlične rezultate", konstatovala je Malovićeva. Ona je istakla da se pokazalo da je za kriminalce oduzimanje imovine bolnije od zatvora, jer su oni spremni da iza rešetaka provedu po više desetina godina kad znaju da ih kad izađu čeka enormno bogatstvo.

"I ovim zakonom oduzeta im je ekonomska moć i time smo im poslali jasnu poruku da se kriminal ne isplati i da će sve što je stečeno kriminalnim radnjama biti oduzeto", rekla je ona.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.