LEGIJA PONOVO PUCA U ĐINĐIĆA Izmislio da je Srbija naplatila pet miliona dolara za hapšenje Slobodana Miloševića

Izvor: Blic, 25.Maj.2016, 22:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LEGIJA PONOVO PUCA U ĐINĐIĆA Izmislio da je Srbija naplatila pet miliona dolara za hapšenje Slobodana Miloševića

Milorad Ulemek Legija ponovo je pucao u Zorana Đinđića izmišljenom tvrdnjom da je država naplatila pet miliona dolara za hapšenje Slobodana Miloševića.

U susret novom odlučivanju o poboljšanju zatvorskih uslova, Ulemek (48), koji služi kaznu od 40 godina zatvora kao organizator atentata na Đinđića, javnosti se obratio u svom maniru sa suđenja za ubistvo premijera, dakle - neistinama, kažu sagovornici "Blica".

Organizator Đinđićevog ubistva je u intervjuu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << čiji je deo juče preneo "Informer" izneo svoju verziju priče o hapšenju bivšeg predsednika SRJ u noći između 31. marta i 1. aprila 2001. Legija je rekao da je navodno Srbija naplatila pet miliona dolara za hapšenje Miloševića od Amerikanaca, koji su tu nagradu nudili.

Žarko Korać, tadašnji potpredsednik Vlade Srbije, kaže da ova izjava Ulemeka predstavlja perfidni napad na Zorana Đinđića (uz ogradu da li je on to što je objavljeno uopšte rekao) i da su navodi da je neko uzeo novac obična glupost.

- Ta teza je potpuno neodrživa. Pa, ko bi tek tako dao novac za njegovo hapšenje nekoj kriminalnoj grupi iz Zemuna kada su učestvovali zvanični organi Srbije - kaže Korać.

On dodaje da nije bio uključen u akciju hapšenja Miloševića, ali podseća da tadašnji predsednik SPS nije hteo da se povinuje nalogu suda.

- U vili "Mir" bilo je mnogo oružja koje je svesno i namerno ostavio Nebojša Pavković. Ivica Dačić je tada pozivao građane da se okupe ispred vile i spreče hapšenje Miloševića. Namerno se išlo na incident. JSO je tada oficijelno bila deo MUP-a. Sve takve jedinice u svetu, kada idu u akcije, maskiraju lice - napominje Korać.

Sagovornik "Blica", koji je detaljno upoznat s događajima u vili "Mir", tvrdi da je priča o navodnoj nagradi za hapšenje, pre svega, besmislena. Iako insistira na anonimnosti kako se ne bi ponovo uvlačio u "ispričanu priču", ujedno tvrdi i da će ga "Legija i ostali prepoznati".

- To su nebuloze. Takva nagrada nikada nije raspisana. Nije on bio u bekstvu pa da bude raspisana neka poternica. Milošević je bio u svojoj kući. Njega je, uostalom, mogao da uhapsi samo državni organ - kaže ovaj sagovornik, koji demantuje i Ulemekovu priču o navodnom ranjavanju.

Šta bi, uopšte, mogao biti povod za takav Legijin istup? Odgovor je možda u činjenici da bivšeg komandanta JSO očekuju dva bitna sudska postupka. U prvom, u julu, Viši sud će na njegov zahtev odlučivati da li će mu biti ukinut najstroži režim koji ima u posebnom odeljenju zatvora Zabela. Druga bitna stvar je svedočenje u predmetu ubistva Slavka Ćuruvije.

Šta je još Ulemek rekao o hapšenju

Legija je u objavljenom intervjuu rekao i da je informacija o učešću pripadnika zemunskog klana u hapšenju Miloševića izmišljotina. Navodno, to je bio jedini način na koji je mogla da bude naplaćena nagrada od pet miliona dolara.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.