Konkurs Trag fondacije za program Aktivne zajednice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Maj.2016, 06:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konkurs Trag fondacije za program Aktivne zajednice

Trag fondacija iz Beograda ima otvoren konkurs za predloge projekata u okviru programa Aktivne zajednice. Rok za prijavu je 10. jun.

Za program Aktive zajednice mogu se prijaviti lokalna udruženja i neformalne grupe građana iz Srbije sa maksimalnim iznosom budžeta projekta do 350.000,00 dinara.

Inicijative treba da se odnose na lokalnu zajednicu, podstiču aktivno uključenje građana i građanki i donose širu dobrobit lokalnoj zajednici koristeći lokalne potencijale >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i resurse, kao i saradnju sa drugim sektorima na lokalnom nivou, navodi se u pozivu.

Program nije tematski ograničen, te se predlozi projekata mogu odnositi na najrazličitije oblasti: kultura, međuetnička tolerancija i saradnja, rad sa decom i mladima, međugenercijska saradnja, zaštita životne sredine, učešće građana u procesu odlučivanja, pomoć ranjivim grupama i njihova inkluzija i drugo.

Osnovni cilj programa Aktivne zajednice je unapređenje i razvoj lokalnih zajednica u Srbiji, kroz podsticanje aktivnog uključenja građana i građanki u rešavanje problema.

Detaljnije informacije o uslovima konkursa, potrebnoj dokumentaciji i načinu prijave, kao i prijavni obrasci, mogu se pronaći na zvaničnoj internet prezentaciji programa Aktivne zajednice ili dobiti putem mejla office@tragfondacija.org.

Novi rok za podnošenje predloga projekata je 10. jun do 17 časova.

Projekti sa kojima se udruženja i neformalne grupe prijavljuju na konkurs treba da traju minimalno 3, a maksimalno 6 meseci, počev od dana potpisivanja ugovora o donaciji.

Program Aktivne zajednice se realizuje uz finansijsku podršku institucionalnih donatora: Fondacije Čarls Stjuart Mot i Fonda braće Rokfeler.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.