Komisija o nestalim bebama do 15. decembra

Izvor: Studio B, 27.Nov.2014, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komisija o nestalim bebama do 15. decembra

Predstavnici Ministarstva pravde i Ministarstva zdravlja razgovarali su danas sa roditeljima i nevladinim organizacijama o radu Komisije koja bi trebalo da se formira do 15. decembra, a koja će postupati po pritužbama roditelja koji smatraju da su im deca

Formiranje Komisije, jedna je od mera koju je Evropski sud za ljudska prava preporučio nakon izricanja presude "Zorica Jovanović protiv Srbije". Tom presudom, od 5. marta 2013. godine, sud je utvrdio da je Srbija povredila >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << pravo na privatnost i porodični život Zorice Jovanović, koja je predstavku podnela zbog sumnje da njen sin nije umro u porodilištu.

Na sastanku su predstavnici ministarstava predstavili plan postupanja po opštim merama suda, a kako je navedeno u saopštenju Vlade, plan mera dosavljen je i Komitetu ministara Saveta Evrope.

Predstavnici ministarstava pozvali su nevladine organizacije i predstavnike roditelja da daju svoje mišljenje i da se izjasne o tome da li bi bili spremni da uzmu učešća u radu Komisije.

Sastanku su prisustvovali predstavnici udruženja roditelja, nevladine organizacije Astra, Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Ministarstva pravde, Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva zdravlja, Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Ministarstva spoljnih poslova i Republičkog javnog tužilaštva.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.