Karadžić na privremenoj slobodi?

Izvor: RTS, 26.Maj.2016, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karadžić na privremenoj slobodi?

Haški osuđenik Radovan Karadžić mogao bi privremeno biti pušten na slobodu kako bi posetio grob svog mlađeg brata Ivana i održao mu četrdesetodnevni pomen, izjavio je advokat Goran Petronijević u intervjuu za rusku televiziju "Carigrad".
Prema rečima advokata Petronijevića, sve garancije od srpskih vlasti su već obezbeđene, preneo je Sputnjik.

Navodi se i da je Republika Srpska >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Haškom tribunalu poslala dokumenta koja garantuju povratak Radovana Karadžića u slučaju da mu se omogući dolazak u domovinu.
Haški tribunal je 24. marta osudio Karadžića (70) na 40 godina zatvora, pošto ga je Sudsko veće proglasilo krivim za genocid nad muslimanskim stanovništvom u Srebrenici, zločine u Sarajevu, uzimanje talaca i brojne ratne zločine u sedam bosanskih opština.
Karadžić je zatim zatražio od sudskog mehanizma u Hagu dodatnih 90 dana za podnošenje žalbe na presudu zbog "neadekvatnih resursa koji su na raspolaganju timu odbrane, te je nemoguće do utvrđenog roka podneti smislenu žalbu".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.