Jednokratna pomoć za izbegličke porodice

Izvor: Radio 021, 28.Nov.2014, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jednokratna pomoć za izbegličke porodice

Srednjoškolcima iz 50 izbegličkih porodica u našoj pokrajini uručeni su danas ugovori o dodeli jednokratne novčane pomoći u iznosu od 40.000 dinara.

Pomoć je obezbedila Pokrajinska vlada, preko Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima.

U svečanoj sali Karlovačke gimnazije, ugovore je đacima, kojima je ovo i vid nagrade za dobre rezultate koje postižu u svom školovanju, uručio pomoćnik pokrajinske sekretarke za zdravstvo, socijalnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << politiku i demografiju Muharem Halilović u prisustvu direktora Fonda Radomira Kukobata.

Od 2008. godine, kada je osnovan Fond za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima, jednokratnu novčanu pomoć dobilo je preko 300 srednjoškolaca iz izbegličkih i raseljeničkih porodica na teritoriji AP Vojvodine.

Đacima koji su dobili ovu pomoć i njihovim roditeljima obratila se i direktorka Karlovačke gimnazije Slavica Šokica, koja je prisutne podsetila na značaj i istorijat jedne od naših najstarijih obrazovnih ustanova.

Događaj je uveličala i jermenska umetnica, izvođenjem klasičnog repertoara na klaviru, kao i dela inspirisanih folklorom i duhovnim nasleđem njene domovine. Gošća iz Jermenije je iskazala veliko zadovoljstvo što njenu izvedbu slušaju đaci, čija je domovina bila zahvaćena ratom, i koji su morali da svoj život promene i započnu u na drugom mestu.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.