JA NE MOGU OVO Unuk sahranio dedu ubicu, pa u suzama otišao sa groblja

Izvor: Blic, 27.Apr.2017, 22:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"JA NE MOGU OVO" Unuk sahranio dedu ubicu, pa u suzama otišao sa groblja

"Ja ne mogu ovo...", promumlao je Mališa Dačić tokom ukopa svog dede Božidara - masovnog ubice iz Bariča - i pobegao sa lokalnog groblja!

Mališa nije mogao da izdrži do kraja ukop svog dede Božidara (76), već je posle pet minuta sa suzama u očima napustio groblje.

Podsećamo, Dačić je u ponedeljak počinio nezapamćen zločin u mestu Barič kraj Golupca. U napadu besa, izazvanog višegodišnjim poremećenim porodičnim odnosima i sukobom oko imovine, Boža >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je iz pištolja ubio sina Miroslava, suprugu Radu i šuraka Pavla, a zatim izvršio samoubistvo u dvorištu lokalne pravoslavne crkve.

Iako se pretpostavljalo da će starac koji je počinio krvavi pir u svojoj porodici biti ukopan na neobeležnom mestu, van mesnog groblja, on je juče ipak sahranjen po običajima - ali bez sveštenika i opela.

Ukopu je prisustvovalo petnaestak ljudi, mahom rođaka, a sve je, kako saznajemo, organizovao i platio upravo Mališa, koji je odmah po saznanju da se desila tragedija doputovao iz Austrije da se oprosti od najbližih.

Suprotno običajima, Božidarevo telo u kovčegu je pravo iz mrtvačnice dovezeno na groblje i ukopano u obzidanu raku. Dok su grobari spuštali kovčeg u grobno mesto, grobljem je odjeknuo krik: "Jao, Božo, šta učini!"

Ubrzo posle toga, Mališa je počeo da briše suze i viče: "Ja ne mogu!" Jedan stariji rođak pokušao je da ga zadrži na groblju, ali uzalud: mladić je samo ponavaljao istu rečenicu, okrenuo se i otišao sa groblja, seoskim putem ka porodičnoj kući, koja je i bila uzrok svih svađa Dačića.

Iako je sablažnjen onim što se dogodilo u njegovoj porodici, Mališa je ipak smogao snage da svom dedi u pomen da venac na kom je pisalo: "Poslednji pozdrav deda Božidaru od unuka Mališe". Samo se još prika Goran od Božidara oprostio vencem.

Da podsetimo, Božidar je insistirao da se porodična imovina prepiše upravo na Mališu, a ne na Miroslava, zbog čega je i bio u svađi sa sinom i suprugom.

Radivoje Vasić, otac teško ranjene Gorice, Miroslavljeve žene koju je ubica teško ranio sa tri hica iz pištolja, u razgovoru za "Blic" kaže da mu se ćerka polako oparavlja od povreda.

- Svesna je, progovorila je, ali je rekla da zbog teškog stanja neće biti na Miroslavljevoj sahrani. Božidar ih je maltretirao, pričali smo Miroslavu da ga prijavi, ali on je oklevao. "Uzeće mu oružje", govorio nam je Miroslav. Eto, sad su mu ga i uzeli, ali Miroslava više nema - kaže Radivoje, koji će u četvrtak sahraniti zeta i priju, a samo dva dana kasnije daće i četrdesetodnevni pomen supruzi.

Meštanima Bariča ni tri dana kasnije nije jasno šta se to tačno izdešavalo u porodici Dačić.

Sahrana žrtava danas

Tela Miroslava i Rade dopremljena su juče u popodnevnim satima u Barič iz Požarevca. Oni će biti sahranjeni danas u 14 sati na lokalnom groblju. Pavle Živković, Radin brat i poslednja žrtva pomahnitalog ubice, biće sahranjen sutra, takođe oko 14 sati.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.