Izvor: B92, 05.Jun.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Insajder: Kako su ubijeni svedoci

Beograd -- Prema saznanjima Insajdera, Vukojević u samoodbrani ranio Povića, a Povićevi saučesnici ga kasnije brutalno likvidirali.

Insajder ekskluzivno iz svojih policijskih izvora doznaje da je sve bilo pripremljeno za otmicu Zorana Vukojevića kada je on u petak uveče stigao u svoje dvorište. Ograda u dvorištu ka susednoj kući bila je prosečena i otmičari su čekali. Pretpostavlja se da su u ekipi otmičara bile četiri osobe, među njima Zoran Pović.

Nesporno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je da je Pović učestvovao u otmici, samo je pitanje da li je metak dobio od Vukojevića koji se branio ili je u njega slučajno pucao neko od njegovih saučesnika, a imao je ulaznu ranu na levoj strani leđa, pri dnu rebara. Metak je ispaljen iz neposredne blizine, što znači da je bilo i neposrednog fizičkog kontakta, pa se zato pretpostavlja da je Povića ranio Vukojević, u samoodbrani.

Automobilom u kojem je bio i oteti Vukojević otmičari odmah kreću ka Urgentnom centru, pošto je Pović još živ, i ostavljaju ga ispred Urgentnog centra. Zanimljivo je da su otmičari imali vremena da odu do Povićeve kuće i njegovoj ženi ostave poruku da je u Urgentnom centru. Iz džipa je pri otmici uzeta Vukojevićeva torbica s dokumentima, što je verovatno učinio Pović, koji je dokumenta stavio u svoj džep. Potom otmičari beže do Beogradske arene i pale audi, a u garaži ih verovatno čeka drugi automobil, kojim su se odvezli dalje, s Vukojevićem. Potom je Vukojević, prema saznanjima Insajdera, brutalno mučen i likvidiran. Kada je nađeno njegovo telo, ruke su mu bile vezane lisicama. Izvori Insajdera navode da je prethodno prebijan, sečen, a da je potom, još živ, umotan u celofan, zapaljen i bačen u raku. Pretpostavlja se da je i pored toga Vukojević uspeo da otpuzi još pedesetak metara do mesta na kom je nađeno telo. Rupa u koju je bačeno zapaljeno telo Vukojevića iskopana je nekoliko stotina metara od kuće braće Simović, koji su u bekstvu. Preko puta mesta gde je nađeno ugljenisano telo svedoka-saradnika Zemunci su držali Miroslava Miškovića kada su ga oteli.

Počinioci su za sada nepoznati, ali se pretpostavlja da to mogu biti još neki od članova Zemunskog klana jer je u otmici učestvovao i Pović. On je, prema do sada raspoloživim informacijama, verovatno bio s nekim od odbeglih članova Zemunskog klana koji su na poternici i u bekstvu još od ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića. To mogu biti braća Aleksandar i Miloš Simović, Milan Jurišić, Sretko Kalinić, Ninoslav Kostantinović i Vladimir Milisavljević.

Kako Insajder saznaje, Pović je sve vreme, otkad je pod poternicom, bio u zemlji. To je, posle ubistva, u policiji priznala njegova žena, rekavši da je povremeno dolazio kući. Izvori Insajdera iz policije navode da Odeljenje SUP-a Beograd za potrage uopšte ne radi ciljane potrage i ne traga ni za jednom osobom koja je u bekstvu jer da je primenjena bilo koja od operativnih mera, makar i posmatranje, oni bi primetili Povićeve dolaske kući.

Večerašnja emisija Insajder biće posvećena slučaju svedoka-saradnika Zorana Vukojevića.

Milenković: Znam ko je ubio Povića

Pripadnik Zemunskog klana Dejan Milenković rekao je danas pred Posebnim odeljenjem Okružnog suda da zna ko je ubio Povića i da dobija pretnje u zatvoru. "Ne mogu sada da pričam o tome, znam gde se kriju, ko im pomaže i to sam rekao predsedniku veća Marku Kljajeviću, ali to ne vredi", rekao je Milenković, optužen za ubistvu Marka Petrovića i učešće u ubistvu premijera Srbije Zorana Đinđića.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.