Identifikovani posmrtni ostaci 14 srpskih žžrtava u Hrvatskoj

Izvor: Blic, 01.Apr.2015, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Identifikovani posmrtni ostaci 14 srpskih žžrtava u Hrvatskoj

Posmrtni ostaci 14 žrtava srpske nacionalnosti, stradalih tokom oružanih sukoba na prostoru bivše SFRJ u Hrvatskoj, identifikovani su danas u Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog Fakulteta u Zagrebu, uz prisustvo članova porodica.

Posmrtni ostaci ekshumirani su u Slunju, Zadru, Gračacu i drugim lokacijama i identifikovani su metodom analize DNK, a njhova sahrana biće obavljena u skladu sa izraženim željama porodica, saopštila je Komisija za nestala lica >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Vlade Srbije.

Iz registrovanih grobnica na teritoriji Hrvatske u periodu 2001. do 2015. godine, ekshumirani su posmrtni ostaci 1.053 žrtava srpske nacionalnosti stradalih u akcijama hrvatske vojske i policije "Bljesak" i "Oluja", a posmrtni ostaci 671 identifikovanih žrtava predati su porodicama.

Time je, kako se navodi, nastavljen proces identifikacija žrtava srpske nacionalnosti, što je od posebnog značaja za porodice nestalih lica koje godinama pokušavaju da pronadju i dostojno sahrane posmrtne ostatke svojih najmilijih.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ZG: Identifikovani ostaci 14 Srba

Izvor: B92, 01.Apr.2015

Posmrtni ostaci 14 žrtava srpske nacionalnosti, stradalih tokom oružanih sukoba na prostoru bivše SFRJ u Hrvatskoj, identifikovani su u Zagrebu...Identifikacija je obavljena u Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog Fakulteta u Zagrebu, uz prisustvo članova porodica...Posmrtni ostaci...

Nastavak na B92...

Identifikovani posmrtni ostaci 14 srpskih žrtava u Hrvatskoj

Izvor: Studio B, 01.Apr.2015

Posmrtni ostaci 14 žrtava srpske nacionalnosti, stradalih tokom oružanih sukoba na prostoru bivše SFRJ u Hrvatskoj, identifikovani su danas u Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog Fakulteta u Zagrebu, uz prisustvo članova porodica...Posmrtni ostaci ekshumirani su u Slunju, Zadru,...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.