IŽIVLJAVANJE TINEJDŽERA Nagovarali  druga da i on siluje devojčicu

Izvor: Blic, 30.Jul.2015, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IŽIVLJAVANJE TINEJDŽERA Nagovarali druga da i on siluje devojčicu

Uhapšeni su N. B. (17) i I. M. (17) iz Valjeva, osumnjičeni da su u noći između 21. i 22. jula obljubili S. K. (17) u centru Uba.

Oni su posle privođenja pušteni da se brane sa slobode, ali je tužilaštvo ipak odlučilo da zatraži njihovo hapšenje. Mladićima kojima se na teret stavlja krivično delo obljube nad nemoćnim licem određen je pritvor do 30 dana.

Posle kobne noći, kada je S. K. prijavila da su je tokom proslave punoletstva u kafani „Kod Toše” >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u centru Uba silovala dvojica vršnjaka na dvorišnom parkingu stambene zgrade preko puta restorana, policija je identifikovala N. B. i I. M. iz Valjeva, takođe goste na tom slavlju. Oni su saslušani u prisustvu roditelja i socijalnog radnika, negirajući optužbe, a zamenik višeg tužioca nije ni predložio određivanje pritvora uz obrazloženje da nije bilo „zakonskih uslova”.

Iako je tada obrazloženo da ne postoji bojazan od ponavljanja istog dela, kao i uticaja na svedoke pošto devojčica i njih dvojica ne žive u istom gradu, kako saznaje „Blic”, tužilaštvo sada obrazlaže da je maloletnicima pritvor određen „zbog postojanja opasnosti da će uticati na svedoke i saučesnike, kao i zbog uznemirenja javnosti”. Naš izvor iz istrage, uz to, dodaje da ih tužilaštvo tereti i da su isto krivično delo izvršili u pokušaju, „jer su podstrekavali još jednog maloletnika Ž. V. da takođe siluje devojčicu, što im nije pošlo za rukom”.

Za obljubu do 15 godina

Više tužilaštvo je delo za koje sumnjiči N. B. i I. M. kvalifikovalo kao obljubu nad nemoćnim licem, pošto S. K. usled psihičke i fizičke nemogućnosti nije bila sposobna da pruža otpor. I za to delo, kao i silovanje, zaprećena je kazna od pet do 15 godina zatvora.

- Odmah su morali da ih privedu, a ne da se čeka da prođe gotovo nedelju dana jer su mogli da utiču na svedoke. Nadam se pravednoj istrazi i da će se dokazati da su moju ćerku na prevaru, koristeći to što joj je pozlilo od alkohola i što nije bila svesna šta joj se dešava, izveli iz kafane, odveli na parking i oduzeli joj nevinost - kaže za „Blic” devojčicina majka Ž. K.

Majka kaže da S. K. sada ne ostaje sama kući.

- Sa mnom i sa drugaricama komunicira normalno, ali kada nas poseti neko od starijih, čak i najbliža rodbina, povlači se u svoju sobu i ne želi da razgovara. I dalje je kod nje, iako je žrtva, prisutan osećaj sramote kao da je ona nešto loše uradila. Znam da je bila nevina i da nikada pre te proslave nije pila, tako da joj je mladost upropašćena i sigurno će joj ostati trauma - kaže samohrana majka devojčice s Uba.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.