ISPOVEST ŽANDARMA Iz renoa-buktinje videla se samo ruka

Izvor: Blic, 26.Mar.2015, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ISPOVEST ŽANDARMA Iz renoa-buktinje videla se samo ruka

U vatru su uleteli Nikola Petrović, Ljubiša Đorđević i Dalibor Simić i sigurne smrti spasli teško povređenog Zorana Jovanovića.

Trojica žandara iz beogradskog voda su juče oko 6.30 krenula automobilom na posao iz pravca Bubanj potoka. Ne sluteći šta ih čeka na Kružnom putu oko Beograda, zaustavili su se kada su kod motela „Hiljadu ruža“ naišli na kamion koji se preprečio u traci ispred njih. Vozači kamiona istrčali su iz kabine i bespomoćno gledali kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << gori „reno“, koji je nekoliko trenutaka ranije podleteo pod hladnjaču. U sudaru je poginuo vozač Saša Maksimović (30).

- Pritrčali smo automobilu. Kabina je bila prepuna dima. A onda se pojavila ruka. Neko je grebao noktima po suvozačevom prozoru. Čovek unutra bio je živ. Krenuli da ga spasemo. Ali vrata su bila užarena, opekao sam se dok sam pokušavao da ih otvorim. Onda je pritrčao Dalibor i nogom razbio staklo - priča Petrović.

Uspeli su da vrata automobila odvale šipkom.

- Čovek unutra je već imao ozbiljne opekotine. Skalpelom sam isekao pojas i izvukao ga napolje - priča žandar Đorđević.

Lečenje na VMA

Zoran Jovanović je, čim su ga spasli iz zapaljenog automobila, prebačen u Kliniku za opekotine i rekonstruktivnu hirurgiju u Zvečanskoj ulici, a zatim i na VMA.

- Njegovo stanje je i dalje teško. S obzirom na to da ima opekotine na 27 odsto tela, nije životno ugrožen - kažu u Vojnomedicinskoj akademiji.

Teško povređeni Jovanović je, dodaje Đorđević, jedva stajao na nogama. Normalno je disao, ali je bio u totalnom šoku.

- Pomogao sam mu jer imam bolničkog iskustva: pre Žandarmerije sam radio u Domu zdravlja u Velikoj Plani. Ono što smo uradili uradio bi i svaki drugi žandar - priča Đorđević.

Lakše povrede

U intervenciji spasavanja suvozača, lakše povrede zadobio je žandar Nikola Petrović. On je zaradio opekotine otvarajući užarena vrata „renoa“

Nažalost, za vozača Maksimovića nije bilo pomoći.

Uzrok udesa još nije utvrđen. Deonica kod motela „Hiljadu ruža“ jedna je od najkritičnijih u Srbiji.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.