HOROR U ZATVORU U POŽAREVCU Osuđenice kriju odakle mrtva beba pod krevetom u ćeliji

Izvor: Blic, 27.Maj.2016, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HOROR U ZATVORU U POŽAREVCU Osuđenice kriju odakle mrtva beba pod krevetom u ćeliji

Telo mrtve bebe nađeno je u sredu oko 20 sati u ćeliji KPZ Požarevac, ispod kreveta osuđenice Z. S. (38), koja je prethodno pokušala da se ubije.

Zatvorenica je pokušala da izvrši samoubistvo brijačem tako što je sebe isekla po vratu.

- Stražari su reagovali i zatvorenica je u svesnom stanju prebačena u Opštu bolnicu u Požarevcu. Stražari koji su se odmah vratili u ćeliju kako bi pokupili njene stvari tada su ispod kreveta pronašli telo mrtve bebe - kažu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u Ministarstvu pravde.

Šokirani, odmah su obavestili nadležne, pa je ekipa lokalnog Javnog komunalnog preduzeća telo bebe odnela na Odeljenje patologije da bi se uradila obdukcija.

- Odmah je obaveštena požarevačka policija, koja je obavila uviđaj. Oni su uzeli izjave od osuđenica koje su sa Z. S. delile ćeliju, ali nijedna od njih nije htela ništa da priča. Rekle su tek da ne znaju da li je Z. S. majka bebe koja je nađena mrtva, kao ni kada se ona porodila. O načinu na koji je beba umrla nisu rekle ni reč - kaže za „Blic” izvor upućen u istragu.

On takođe navodi da se rezultati obdukcije mrtve bebe očekuju narednih dana, kada će biti jasno da li je dete umrlo prirodnom smrću ili je ubijeno - kaže naš izvor.

U Ministarstvu pravde najavljuju da će više informacija o slučaju imati danas.

Pročitajte još:

Zasad nije poznato da li su doktori u KPZ Požarevac znali da je Z. S. bila u drugom stanju.

Z. S. je u ženskom zatvoru od 2014, kada je došla na izdržavanje zatvorske kazne od tri godine, koja joj je izrečena 2012. godine zbog posedovanja 280 grama marihuane, koje je policija pronašla u kući u selu Trnjane kod Aleksinca. Godinu dana kasnije presudu je potvrdio Apelacioni sud, a kako se navodi u sudskim spisima, Z. S. je u toj kući živela sa izvesnim S. Ž.

- Z. S. je u zatvoru bila u poluotvorenom delu. Imala je mogućnost da povremeno odlazi na vikende - kaže naš izvor.

Da li je tada dolazila u Trnjane ili kući u niškom naselju Trošarina, juče nismo mogli da saznamo jer je njena porodica odbila razgovor. Starija žena koja je otvorila vrata porodičnog stana na adresi na kojoj je Z. S. prijavljena odbila je razgovor čim je čula da se za nju interesuju novinari.

Meštani Trnjana kažu da S. Ž., sa kojim je nekad živela Z. S., nisu videli duže od mesec dana. Kako „Blic” saznaje, on je 6. aprila uhapšen zbog nasilničkog ponašanja i u pritvoru se nalazio do juče, kada je pušten na slobodu. I ranije je osuđivan.

Da li se Z. S. viđala sa njim tokom slobodnih vikenda i da li je on otac mrtve bebe, još nije poznato.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.