HITNO SASLUŠANJE Karadžić danas ponovo pred sudijom Haškog tribunala

Izvor: Blic, 06.Apr.2016, 08:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HITNO SASLUŠANJE Karadžić danas ponovo pred sudijom Haškog tribunala

Predsedik Haškog tribunala Teodor Meron danas će saslušati prvog predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića o pritvorskim uslovima.

Meron je usvojio Karadžićev zahtev za saslušanje povodom hitnih pitanja u vezi sa psihičkim stanjem i pritvorskim uslovima, imajući u vidu da kao predsednik Tribunala vrši nadzor uslova u kojima pritvorenici borave u pritvorskoj jedinici, navedeno je u odluci.

Karadžić je, takođe, 25. marta zatražio da se odredi Žalbeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vijeće za njegov slučaj i da sazove sednicu na kojoj će se govoriti o žalbi koju namerava da uloži na presudu, kao i o njegovom psihičkom i fizičkom stanju.

Taj zahtev je za sada delimično usvojen, pa je Meron odlučio da Karadžića hitno lično sasluša, saopšteno je iz Tribunala.

Karadžić je osuđen 24. marta u Haškom tribunalu prvostepenom presudom na 40 godina zatvora.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predsjednik Haškog tribunala danas će saslušati Karadžića

Izvor: Cafe.ba, 06.Apr.2016

Predsjedik Haškog tribunala Teodor Meron danas će saslušati prvog predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića o pritvorskim uslovima.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.