Gašenje požara kod Studenice

Izvor: Akter, 28.Avg.2015, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gašenje požara kod Studenice

Veliki požar koji je danas u Studenici zahvatio borovu šumu, još nije stavljen pod kontrolu zbog jakog vetra, a ekipe na terenu pokušavaju da spreče da se vatra proširi na obližnji zaselak Borovci, izjavio je agenciji Beta načelnik Odeljenja za vanredne situacije Kraljeva Radoica Kočović

"Presrećemo i gasimo požar koji se kreće od Zimovnika prema Borovcima, kako vatra ne bi zahvatila naselje u kome ima i razudjenih kuća, ali jak vetar nam u tome otežava posao", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << je Kočović.

On je dodao da se ne može govoriti o tačnoj udaljenosti požara i Borovaca, jer je konfiguracija takva da na tom terenu ima puno uvala.

Prema njegovim rečima, u gašenje požara uključene su vatrogasne ekipe iz Kraljeva, Raške i Ušća, a prema Studenici su kao ispomoć krenule i ekipe iz Kragujevca i Jagodine.

Kočović je naveo da vatrena stihija ne preti manastiru Studenica, jer se on nalazi preko istoimene reke.

"Manastir Studenica nije ugrožen jer je požar izbio u delu preko reke Studenice", kazao je načelnik Kočović.

Požar je izbio na površini od oko pet hektara u privatnoj borovoj šumi i, kako navodi Kočović, najverovatnije ga je izazvalo nemarno paljenje vatre.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kočović: Velika površina borove šume u plamenu

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Avg.2015

Veliki požar zahvatio je danas u popodnevnim satima naselja Borovci i Zimovnik kod Studenice, rečeno je Tanjugu u Odeljenju za vanredne situacije MUP-a Raškog okruga...Uzrok požara za sada nije poznat, a konfiguracija terena je takva da ne može da se proceni koliko hektara je pod vatrom, budući...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Gašenje požara u Studenici otežava jak vetar

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Avg.2015

Veliki požar koji je danas u Studenici zahvatio borovu šumu, još nije stavljen pod kontrolu zbog jakog vetra, a ekipe na terenu pokušavaju da spreče da se vatra proširi na obližnji zaselak Borovci, izjavio je agenciji Beta načelnik Odeljenja za vanredne situacije Kraljeva Radoica Kočović..."Presrećemo...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.