Francuski otmičari male Maše danas pred sudom

Izvor: Blic, 30.Nov.2015, 08:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuski otmičari male Maše danas pred sudom

U Specijalnom sud u Beogradu danas bi trebalo da počne pripremno ročište u procesu protiv troje francuskih državljana optuženih da su 13. marta ove godine na Banovom Brdu u Beogradu oteli dvogodišnju dvogodišnju devojčicu Mašu iz ruku majke.

Na optuženičkoj naći će se Sebastijan Branšu Mišel, njegova supruga Gorin Aleksija Sandrin Branšu i njihova ćerka Emelin Ulijet Kristel.

Portparol suda Tanja Koljenšić rekla je Tanjugu da su svoje troje optuženih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i dalje u pritvoru.

Pripremno ročište će se održati u ponedeljak i utorak i biće zatvoreno za javnost.

Na njemu će se optuženi kratko izjasniti o krivici, a tužilaštvo i odbrana ćepredložiti dokaze koji bi trebalo da budu izvedeni tokom suđenja, koje će biti zakazano po okončanju ročišta.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv njih u spetembru.

U optužnici se navodi da su okrivljeni kao pripadnici organizovane kriminalne grupe 13. marta u Beogradu u Ulici Braće Jerković 227, oteli maloletnu M. P. starosti nepune dve godine, koja se sa majkom Mirjanom Prenković kretala ulicom vraćajući se iz obližnjeg marketa.

Sumnja se da je malu Mašu iz ruku majke oteo Sebastijan Branšu Mišel, tako i odneo je u vozilo u kome ga je čekala Gorin Aleksija Sandrin Branšu.

Vozilom su se uputili ka graničnom prelazu, a u toku vožnje okrivljena Emelin Ulijet Kristel je devojčicu presvukla i promenila joj frizuru kako bi izgledom podsećala na njenu biološku kćer, čiji je pasoš imala u vozilu.

Nakon izvršene otmice otmičari su se sa otetim detetom uputili u pravcu graničnog prelaza radi bekstva iz Srbije.

Međutim na auto-putu, na naplatnoj stanici Šimanovci nisu se zaustavili, već su probili rampu, a u poteri koja je nakon toga usledila policija ih je sustigla neposredno pre isključenja sa auto-puta za Sremsku Mitrovicu i lišila slobode.

Devojčica je nakon toga vraćena roditeljima.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Francuski otmičari male Maše tvrde da nisu krivi

Izvor: Blic, 30.Nov.2015

U Specijalnom sud u Beogradu danas je održano pripremno ročište u procesu protiv troje francuskih državljana optuženih da su 13. marta ove godine na Banovom Brdu u Beogradu oteli dvogodišnju devojčicu Mašu iz ruku majke...Na optuženičkoj klupi našli su se Sebastijan Branšu Mišel, njegova...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.