Eksplozija ispod automobila u Nišu, tri osobe povređene

Izvor: RTS, 27.Avg.2016, 08:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplozija ispod automobila u Nišu, tri osobe povređene

Tri osobe su povređene, od kojih dve teže, kada je noćas u 2.30 eksplodirala bomba ispod automobila u centru Niša. Povređeni nisu životno ugroženi. Tužilac je napad okarakterisao kao teško ubistvo u pokušaju.
Kako RTS saznaje, bomba je bila postavljena ispod belog "golfa" vranjskih registarskih tablica, a eksplozija se čula u trenutku kada je vlasnik automobila otvorio vrata.

Muškarcu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << (34) koji je bio meta napada i koji je, kako saznajemo, od ranije poznat policiji, lekari niškog Kliničkog centra rano jutros amputirali su potkolenicu. 
Na grudnoj hirugiji, sa teškim povredama, operisan je i student, slučajni prolaznik. Najmlađa među povređenima, 21-godišnja devojka, koja je u trenutku eksplozije bila na ulici, posle ukazane pomoći u Urgentnom centru puštena je na kućno lečenje.
"Vrlo je važno da se i u ovakvim neprijatnim sistuacijama pokaže da sve zdravstvene službe reaguju pravovremeno jer su za nekoliko sati povređeni operisani i sada su u aspolutno stabilni", ukazuje direktor KC Niš Zoran Radovanović. 
Pričinjena je materijalna šteta na još tri automobila koja su se nalazila u blizini "golfa", kao i na staklima obližnjih lokala. 
"Ovde mi je lokal, kada sama došao slomljeno je sve... Kažu da je u pola tri podmetnuata bomba ispod auta...", priča vlasnik lokala. 
U policiji je potvrđeno da je u 2.30 u Ulici cara Dušana u centru Niša odjeknula eksplozija. U toj ulici se i dalje mogu videti tragovi eksplozije na trotoaru, kao i delovi automobila.
Policija ne saopštava detalje incidenta, a viši tužilac je napad na 34-godišnjeg muškarca okarakterisao kao teško ubistvo u pokušaju.
Još se ne zna motiv za pokušaj ubistva.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Niš: Eksplozija automobila, troje povređenih

Izvor: Vesti-online.com, 27.Avg.2016

Tri osobe su povređene kada je u noći između petka i subote eksplodirala bomba ispod automobila u Nišu, a među povređenima su i prolaznici...Prema nezvaničnim informacijama, bomba je bila postavljena ispod belog "golfa" vranjskih registarskih tablica, javio je RTS...U Urgentnom centru u Nišu...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.