Džon Aš uhapšen zbog uzimanja mita

Izvor: Akter, 06.Okt.2015, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džon Aš uhapšen zbog uzimanja mita

Američki tužioci saopštili su da je bivši predsednik Generalne skupštine UN Džon Aš (John Ashe) uzeo od biznismena više od 400.000 dolara mita

Aš, bivši ambasador Antigve i Barbude koji je danas uhapšen, koristio je svoju poziciju predsedavajućeg Generalne skupštine UN kako bi u periodu od 2011. do 2014. godine pomagao biznismenima da obezbede investicije i ugovore s vladom, naveli su federalni tužioci.

Prema njihovim rečima, deo novca za mito korišćen >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << je za plaćanje putovanja Ašove porodice, kao i za izgradnju košarkaškog terena u dvorištu njegove kuće u gradu Dobs Feri, u američkoj državi Njujork.

Šest osoba, uključujući još jednog diplomatu, privedeno je u istrazi.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Uhapšen bivši šef Generalne skupštine UN-a: Uzimao mito od milion dolara

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Okt.2015

Bivši šef Generalne skupštine Ujedinjenih nacija (UN) John Ashe uhapšen je zbog uzimanja mita...Ashe je koristio poziciju predsjedavajućeg Generalne skupštine UN-a kako bi u periodu od 2011. do 2014. godine pomagao kineskim biznismenima da osiguraju investicije i ugovore s vladom...Američki tužioci...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.