Izvor: Blic, 30.Sep.2016, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džanković: Prioriteti su sprečavanje šverca, zaplena droge i rešavanje ubistava

Novopazarska policija u prvi osam meseci ove godine zaplenila je 9,8 kilograma opojnih droga što je skoro četiri puta više nego cele prošle godine, dok je vrednost zaplenjene švercovane robe tri puta veća nego u istom periodu 2015. godine.

- U 48 akcija od početka januara do kraja avgusta ove godine zaplenili smo 9,8 kilograma raznih droga, što je četiri puta više nego tokom cele 2015. godine kada je oduzeto 2,5 kilograma. U ovom periodu zaplenili smo i 265.000 paklica >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << cigareta, 150 kilograma rezanog duvana, 600 litara naftnih derivata i 1.560 kilograma kafe, ukupne vrednosti 43 miliona dinara, što je preko tri puta više nego pre godinu dana - kazao je načelnik Policijske uprave u Novom Pazaru Rešad Džanković.

On je dodao da se novopazarska policija može pohvaliti visokom stopom od 73 odsto rešenih krivičnih dela čiji su počinioci nepoznati.

Načelnik Policijske uprave u Novom Pazaru, koja pokriva i teritorije Tutina i Sjenice, kaže da je u prvih osam meseci bilo jedno teško ubistvo, dok su u istom periodu prošle godine bila dva teška i jedno ubistvo.

- Svi izvršioci tih krivičnih dela su otkriveni i privedeni pravdi - rekao je Džanković. Međutim, još uvek se očekuje rasvetljavanje ubistava iz ranijih godina, pre svih dvojice vlasnika menjačnica i jednog taksiste.

- Ti slučajevi su otvoreni i na njima se intenzivno radi. Za ubistva vlasnika menjačnica oformljen je poseban tim pri Ministarstvu unutrašnjih poslova koji se samo time bavi, jer imamo sumnje da su ta dva ubistva povezana sa ubistvima vlasnika menjačnica i u nekim drugim gradovima Srbije - kaže načelnik Kriminalističke policije Vojkan Milosavljević.

Na pitanje novinara zašto policija nije asistirala građevinskim inspektorima koji su pokušali da prekinu bespravnu gradnju na Fakultetu za islamske studije u centru Novog Pazara, Džanković je odgovorio da je policija postupila po zakonu.

- Zahtevi koji su nam poslati za asistiranje su bili nepotpuni i neblagovremeni - dodao je Džanković.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Čačak, za osam meseci zaplenjeno 60 kilograma droge

Izvor: RTS, 01.Okt.2016, 11:26

Pripadnici kriminalističke i policije opšte nadležnosti Policijske uprave Čačak, beleže sve bolje rezultate, povoljniji je stanje javnog reda i mira, a za prvih osam meseci ove godine zaplenjeno je više od 60 kilograma opojnih droga. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.