Dve trećine za vojni rok

Izvor: Akter, 30.Mar.2015, 10:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dve trećine za vojni rok

Oko dve trećine građana Srbije je za uvođenje obaveznog vojnog roka, pokazuje istraživanje koje je objavio Blic

List navodi da je taj procenat najveći među onima od 19 do 29 godina, koje bi ta obaveza prve pogodila.

To pokazuju rezultati telefonske ankete koju je na reprezentativnom uzorku od 1.009 osoba starosti od 12 do 75 godina sprovela Agencija za istraživanje tržišta i ispitivanje javnog mnjenja “Oupen sors” od 6. do 11. marta 2015. godine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Akter <<
Tu ideju u većini podržavaju i muškarci i žene, s tim što je muškaraca nešto više 68,2 odsto u odnosu na žene 55,1 odsto.

Za redovni vojni rok nešto je veće raspoloženje među seoskim stanovništvom, 64,7 odsto ispitanika na selu i 59,3 odsto ispitanika u gradu.

Ministar odbrane Bratislava Gašića navodi da rezultati ankete samo potvrđuju da Vojska Srbije uživa veliko poverenje među građanima.

On je rekao da “za uvođenjem obaveznog roka sada nema potrebe.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.