Dragan Paravinja moli predsednicu Hrvatske da ga zaštiti

Izvor: Blic, 31.Jan.2015, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dragan Paravinja moli predsednicu Hrvatske da ga zaštiti

Dragan Paravinja uputio je novoj predsednici Hrvatske, Kolindi Grabar Kitarović, pisanu molbu da ga zaštiti od "nacionalne diskriminacije i torture" kroz koju prolazi već tri i po godine u pritvoru.

Ovo pismo Paravinja je uputio iz zatvorske bolnice u Zagrebu, optužen za pokušaj silovanja i teško ubistvo 17-godišnje Antonije Bilić, kom se na Županijskom sudu u Šibeniku ponovo sudi za ta krivična dela.

Urednim rukopisom na četiri gusto ispisane stranice Paravinja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se novoj predsednici, koja je još u kampanji izjavila da neće biti pomilovanja za silovatelje, pedofile i počinitelje najtežih kaznenih dela, žali da su mu uskraćena gotovo sva ustavna prava.

Pročitajte još:



- Poštovana, obraćam vam se s pozivom na vašu izjavu iz predsedničke kampanje u kojoj ste tvrdili da ćete biti “predsednica” svih građana Republike Hrvatske...Ne mislim i ne tražim da utičete na sudske odluke već da se poštuju ustavne odredbe bez obzira na nacionalnu pripadnost - stoji između ostalog u pismu koje je Paravinja napisao.

Paravinju je, naime, sud u Šibeniku prvo osudio na jedinstvenu zatvorsku kaznu od 40 godina, ali Vrhovni sud je tu presudu poništio u žalbenom postupku smatrajući kako u prvostepenom postupku nije dokazano da je pokušaj silovanja prethodio ubistvu. Zbog toga je postupak vraćen na početak.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Paravinja moli predsjednicu Hrvatske da ga zaštiti

Izvor: Nezavisne Novine, 31.Jan.2015

Dragan Paravinja uputio je novoj predsjednici Hrvatske, Kolindi Grabar Kitarović, pisanu molbu da ga zaštiti od "nacionalne diskriminacije i torture" kroz koju prolazi već tri i po godine u pritvoru...Ovo pismo Paravinja je uputio iz zatvorske bolnice u Zagrebu, optužen za pokušaj silovanja i teško...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.