Dosta je bilo: Vučić bruka Srbiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Maj.2015, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dosta je bilo: Vučić bruka Srbiju

Pokret "Dosta je bilo - Saša Radulović" saopštio je danas da premijer Aleksandar Vučić bruka Srbiju time što kreira sliku zemlje koja "prosjači po Evropi".

"Prosjačenje po Evropi - to je slika Srbije koju kreira nesposobni premijer Aleksandar Vučić, vapajima 'dajte nam novac', dok istovremeno njegovi partijski kadrovi nisu u stanju da realizuju kredite od pet milijardi evra koji su iz evropskih banaka uveliko odobreni za železnice, autoput i energetiku", navodi se u saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tog pokreta.

Kako se dodaje, na te kredite građani Srbije plaćaju kamate, a umesto investicija gledaju premijera "koji ih pred strancima bruka".

Pokret "Dosta je bilo - Saša Radulović" tvrdi da Srbija "nije zaslužila takvo neznalačko prosjačenje i premijera koji će je, populističkim porukama, namenjenim domaćoj izmučenoj javnosti, brukati po svetu".

"Kojoj publici se to obraća Aleksandar Vučić kad u Tirani, na 'Bečkom ekonomskom forumu' vapi: 'Treba nam novac iz evropskih fondova. Dosta nam je seminara, treba nam novac za izgradnju puteva i pruga. Ako ne možete opredeliti sredstva onda kažite, pa ćemo mi naći sredstva'", pitaju u Pokretu.

Ocenjuju i da Evropskim bankarima kojima se Vučić obraća nije nepoznato da "od odobrenih pet milijardi evra nismo povukli 3,8 milijardi", kao ni da novac u budžetu, namenjen investicijama, nije uložen u izgradnju samo da bi premijer mogao da se hvali da mu je kasa punija.

"Slabe su to i lažlјive pohvale", ističu u pokretu bivšeg ministra.

Pokret "Dosta je bilo - Saša Radulović" zalaže se za rasterećenje domaćih privrednika i smatra da znanje i stručnost koje poseduju mogu biti pokretač naše privrede, dodaje se u saopštenju.

"Nismo mi ni mali, ni nesposobni, a imamo i dovolјno stručnjaka, samo ne mogu da dođu do izražaja od Vučićevih nesposobnih partijskih kadrova sa lažnim diplomama i njegovih direktora dovedenih iz pečenjara. Pokret 'Dosta je bilo - Saša Radulović' smatra da nam ni novac ne bi falio za razvoj privrede zasnovane na malim i srednjim preduzećima, kad ga ne bismo arčili na partokratiju", naglašava se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.